8 korakov, da se znebite stranskih maščobnih blazinic

Blazinice okoli pasu in na bokih vedno znova napadate s klasično vajo za trebušne mišice, a se vam le sladko smejijo nazaj in ostajajo na svojem mestu? Izbrskali smo osem nasvetov, da bo šlo hitreje.

Stvari, ki vam jih sporoča vaš pot

Če se boste za hip ustavili, boste ugotovili, da vam lahko potenje pravzaprav presenetljivo veliko pove o vas in vašem zdravju. Tule je nekaj dejstev.

Vabljeni na jesenski tekaški tabor Tek.si in Aktivni.si

V oktobru vsi ljubitelji teka vabljeni na nepozaben tekaški konec tedna v Umag, kjer boste v družbi vrhunskih trenerjev in strokovnjakov obogatili vaše tekaško znanje. Tabor organizira ekipa vrhunskih trenerjev pod okriljem Tek.si in Aktivni.si.

3 vaje, ki bi jih morali izvajati vsak dan

Vredno se je potruditi, saj se boste tako ognili nadležnim bolečinam v vratu, ramenih in hrbtenici. Še posebej vsi tisti, ki veliko časa presedite pred računalnikom ali v avtu.

Najboljši in najbolj nenavadni 'zniževalci' krvnega tlaka

Vsak drugi Slovenec ima visok krvni tlak – veliko pa je verjetno tudi število tistih, ki ne vedo, da v svojih telesih nosijo tiktakajočo časovno bombo, ki sicer veliko let sploh ne kaže nobenih simptomov.

Vaja, s pomočjo katere boste postali boljši tekač

Če ste predani teku, so vaši kvadricepsi verjetno iz jekla. Da bi lahko tekli dlje in hitreje, pa si morate okrepiti tudi tetive, pravi študija iz revije Journal of Strenght and Conditioning reasearch.

Stavki, ki se jim v zvezi raje izognite

Ko se je treba dogovoriti, rešiti ali razjasniti težavo, ženske dobro vemo, kaj je treba storiti – treba se je usesti in se pogovoriti. Tudi o tem, kako bosta vzgajala otroke po ločitvi, o težavah v službi ali pa o želji po več nežnosti. In kakšen je odgovor moških?

FOTO: Divje živali, ki vas bodo nasmejale

Naslednje fotografije divjih živali vas sigurno ne bodo navdale s strahom. 

VIDEO: Najboljše jogijske vaje za boleč križ

Ko vas boli križ, bodo te jogijske vaje v le nekaj minutah vadbe dnevno omilile bolečino in napetosti. 

Miselni trik, ki bo vadbo spremenil v rutino

Pogosto je težko imeti perfektne obroke in trenirati večkrat na teden. Fitnes trenerka Nuša Gnezda svetuje, kako vam lahko miselni triki pomagajo, da se spravite v akcijo.

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.