Nasvet za starše pri vzgoji, ki se ga naučite od vašega psa

Nasvet za starše pri vzgoji, ki se ga naučite od vašega psa (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2023

Vaš štirinožni prijatelj ni le dobra popestritev v dnevu, pač pa tudi odličen učitelj. Od njega se lahko naučite celo nekaj za vzgojo otrok, pravi licencirana terapevtka Eli Harwood

Ste lastnik psička? Potem veste, kako terapevtsko deluje na vas, posebno, kadar imate slab dan. Včasih se zdi, da je edini, ki vas razume in vas je pripravljen poslušati, kajne? Pes poskrbi tudi, da v dnevu naberete potrebne korake in ste verjetno bolj aktivni od marsikoga, ki nima domačih živali. Lahko vam da še en koristen nasvet za vzgojo ...

Eli ni le terapevtka (v videu pravi, da to počne že 15 let), ampak se je znašla v vlogi mame. Vendar se spodnjega nasveta ni naučila v šoli ali na kliniki, razkril ji ga je kar njen kužek. Nasvet prakticira vsak dan, izvajajo ga tudi njeni otroci. V videu je razkrila, za kaj natanko gre pri vsej stvari. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eli Harwood (@attachmentnerd)

Eli v videu pove: 

"Veste, kaj naredijo psi, ko pridete domov? Natančneje, to naredijo, ko stopite v prostor." Potem posnema veselje svojega psa, ko jo vidi. "Enako naredite otrokom, ko so majhni. Ko pridejo v prostor, se jih razveselite. Ko bodo videli vaš odziv, se bodo počutili odlično. Ko se dobro počutimo, vemo, da smo vredni vsega, postanemo samozavestni in se ne zataknemo pri delih sebe, ki so nepopolni. 

Vemo, da nekam pripadamo. Pomembno je, da to počnete, ko so otroci še majhni. Ko bodo postali najstniki, se bodo spremenili v mačke. Če se boste takrat obnašali enako (kot pes), jih boste spodili stran."

V komentarjih je Eli požela kar nekaj navdušenja in strinjanja uporabnikov družbenih omrežij: 

"To počnem odkar se mi je rodila hčerka. Ni pomembno, kakšne volje sem. Ko jo vidim, sem vedno navdušena in jo zasipam z ljubeznijo."

"Vse, kar je povedala zgoraj, je resnično. Stara sem 30 in starši name gledajo kot na najbolj dragoceno stvar na svetu."

"Tako sem bila vzgojena in izredno hvaležna sem za to. Ustvaril se je občutek brezpogojne ljubezni in celo sedaj, ko je moja mama umrla, čutim samozavest, ker mi je vedno dala vedeti, da sem pomembna in ljubljena."