Roger Federer izzval Luko Dončića, v tenisu seveda

Roger Federer izzval Luko Dončića, v tenisu seveda (foto: Instagram Roger Federer) Instagram Roger Federer
8. 4. 2020

Najboljši športniki na svetu, ki so navajeni, da si ves čas na poti in v družbi športnih kolegov, pa v teh korona časih in domači izolaciji niso izgubili občutka za druženje in tudi zabavo.

Kljub štirim otrokom je očitno malce dolgčas švicarskemu teniškemu "bogu" Rogerju Federeju, ki okreva po operaciji. Roger je naredil zelo simpatičen izziv - na svojem profilu na Instagramu je objavil krajši videoposnetek, v katerem udarja teniško žogico z loparjem v zid in jo zadržuje v zraku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Švicar je ob tem v objavi označil številne zvezde svetovnega športa, kakršni so Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo, Gigi Buffon, Valentino Rossi, LeBron James, Stephen Curry, Lindsey Vonn, Zlatan Ibrahimović, Tom Brady, eden najboljših teniških igralcev v zgodovini te igre pa ni pozabil niti na slovenskega asa lige NBA Luko Dončića. Ob tem je zapisal: »Izziv je odprt. Pošljite mi video, poslal vam bom kakšen nasvet.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤙❄️ #idrijc #hremo

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Novak Đoković, Mikhaela Shiffrin, Toni Kros so se izzivu že odzvali, zdaj čakamo, da se v Dallasu zbudi še Luka in da vidimo njegovo znanje tenisa. Če nas spomin ne vara, ga je poleti na tenisu pošteno namahal prijatelj in reprezentančni kolega Luka Rupnik.

Mimogrede tako Roger kot Luka sta se res izkazala z donacijami. Roger je skupaj z ženo Mirko doniral milijon švicarskih frankov za najbolj ranljive družine v državi, Luka pa je doniral tako za dallaško kot za slovenske bolnice.

L.T.D.