Novi in stari boni se lahko kombinirajo! Na bone v hotel, v restavracijo, na koncert, v knjigarno, na fitnes, smučanje ...

Novi in stari boni se lahko kombinirajo! Na bone v hotel, v restavracijo, na koncert, v knjigarno, na fitnes, smučanje ... (foto: profimedia) profimedia
17. 7. 2021

Vlada je določila način uporabe novih storitvenih bonov. Vrednost bona za polnoletne državljane je 100 evrov, za mladoletne pa 50 evrov. Uveljaviti jih bo mogoče do konca leta.

Vlada je z uredbo določila način uporabe bonov, ki jih prinaša novi interventni zakon za pomoč ob epidemiji.

Državljani bodo bon lahko uveljavili v turističnih namestitvah, restavracijah in barih, v knjigarnah, muzejih in na koncertih, ob najemu športne opreme in ob obisku športnih klubov, ogledali si bodo lahko razstave, obiskali zabaviščne parke in smučarska središča, so po seji vlade sporočili z urada vlade za komuniciranje.

profimedia

Postopek uporabe bonov bo zelo podoben uveljavljenju lanskih turističnih bonov. Stranka bo ob naročilu storitve izpolnila obrazec in ponudniku predala osebni dokument, ponudnik bo ustrezno vrednost bona rezerviral v sistemu finančne uprave (Furs). Ko bo storitev izkoriščena, bo vrednost računa uporabljena z bona, Furs pa jo bo povrnil ponudniku.

profimedia

V četrtek, 15. julija, izdana uredba določa način uporabe bonov, povračilo sredstev prek informacijskega sistema Furs ter način vodenja in upravljanja evidence bonov.

Bone bodo tisti državljani, ki lanskih še niso porabili, lahko tudi kombinirali pri istem ponudniku, seveda za namen, za katerega so bili boni izdani.

profimedia

Državljani sicer še niso v celoti uveljavili starih oz. turističnih bonov. Od začetka uporabljanja, torej od 19. junija lani, jih je bilo do nedelje uporabljenih 1.054.378 v skupni vrednosti 149,68 milijona evrov. To pomeni, da je bilo uveljavljenih 51,5 odstotka vseh bonov in 41,9 odstotka njihove skupne vrednosti.

Vir: STA
BONI NA HITRO:

Državljani bodo bon lahko unovčili v turističnih namestitvah, restavracijah in barih, v knjigarnah, muzejih in na koncertih, ob najemu športne opreme in ob obisku športnih klubov, ogledali si bodo lahko razstave, obiskali zabaviščne parke in smučarske centre, in sicer do konca leta 2021.

Postopek unovčitve bonov bo zelo podoben unovčitvi lanskoletnih bonov, bone bodo tisti državljani, ki lanskoletnih bonov še niso porabili, lahko tudi kombinirali pri istem ponudniku – seveda za namen, za katerega so bili boni izdani.

Ideji, kje lahko izkoristite bone: V Bovec na bone in na izlet do trdnjave Kluže in Fort Hermann ali Tolmin in sprehod po Tolminskih koritih