Kateri kampi v Sloveniji imajo 5 zvezdic? Preverili smo, kje se lahko razvajate in ste hkrati obdani z naravo

Kateri kampi v Sloveniji imajo 5 zvezdic? Preverili smo, kje se lahko razvajate in ste hkrati obdani z naravo (foto: Arhiv) Arhiv
29. 5. 2021

Kampiranje ni samo šotor in mali plinski kuhalnik, ampak je zadnja leta postalo tudi pravi luksuz. Vsi želijo biti v stiku z naravo, a vseeno se nekateri ne bi odrekli hotelskemu udobju. Pogledali smo, kateri kampi v Sloveniji imajo 5 zvezdic.

Bled z okolico


Camping Bled

Arhiv


Ekološki kamp najvišje kategorije v katerem vas bo prebudilo ptičje petje, se nahaja v umirjeni zeleni dolinici tik ob Blejskem jezeru. Čeprav bivate v pristnem stiku z naravo, vam najvišja kategorija kampa zagotavlja udobje, ki ga ne boste hoteli pogrešati. Posebno prijazen je kamp do družin in hišnih ljubljenčkov.

River Camping Bled

Arhiv


Sodobno urejen kamp na okljuku reke Save Dolinke je prava izbira za vse, ki iščete bolj butično nastanitev. Izbirate lahko med sončnimi parcelami ali kampirnimi mesti v gozdičku, vse parcele pa so opremljene z elektriko. Poleg parcel so v kampu na voljo mobilne hišice ter posebne namestitve v kroglah na drevesih. Kamp ima svoj bazen, kolesarski poligon in tematsko otroško igrišče, večnamensko dvorano ter restavracijo.

Kamp Šobec

Arhiv


Le nekaj korakov iz alpskega bisera Bleda proti Lescam se ustavite v kampu Šobec. Edinstvena lega ob kristalno čisti reki Savi Dolinki s pogledom na Julijske Alpe in Karavanke ponuja prijeten oddih v zavetju borovega gozda. Osvežite se v bajerju in začinite svoje počitnice z vrsto doživetij, ki vas čakajo v kampu.

Terme


Kamp Čatež

Arhiv

Kamp Čatež je zaradi prijetnega podnebja primeren vse leto. Ima tudi ogrevane sanitarije in priključke za avtodome. Poleg Termalne riviere so na voljo tudi številna igrišča za različne športe in animacija za male obiskovalce, ki se med drugim lahko prelevijo v gusarje in Indijance. Po aktivnostih pa si lahko privoščite tudi razvajanje v wellness programih.

Kamp Natura

Arhiv


Privoščite si oddih v naravi in objemu igrivih voda. V kampu Natura pri Termah Olimia vas čaka urejen kamp s 50 opremljenimi parcelami, kjer lahko parkirate avtodom, postavite prikolico ali šotor. Vodne užitke poiščite v termalnem parku Aqualuna ali pokritem bazenu Breza. Lahko pa se odpravite na raziskovanje okolice peš ali s kolesom. Kamp je odprt od konca aprila do oktobra.

Preberite še: 5 skritih kotičkov Slovenije, ki se jih splača obiskati še pred začetkom poletja