4 nasveti, kako na dopustu dan začeti z jutranjo telovadbo

4 nasveti, kako na dopustu dan začeti z jutranjo telovadbo (foto: profimedia) profimedia
16. 7. 2021

Izkoristite počitnice za majhne spremembe, ki bodo v vaše življenje prinesle dobre navade. Na primer vroče poletje je popoln čas, da svoj dan začnete s telovadbo ali tekom.

1. Spočijte si!

Če niste na počitnicah z veliko družbo, potem hodite spat na primer ob 23. uri, ko se že prijetno shladi. Če niste zaspani, pojdite spat vsak dan 15 minut prej in seveda poleti kašno "kitico" prespite tudi čez dan. Vaš dolgoročni cilj naj bo, da boste sami od sebe, brez budilke, vstali ob idealni uri za trening.

profimedia
2. Načrtujte trening

Preden greste spat, se prepričajte, da je vse, kar potrebujete za naslednji dan in za trening, pripravljeno: kava, oblačila, stvari za prhanje po treningu … Prav tako je pametno, da si napišete načrt treninga, da se ne boste zjutraj preveč lovili, kaj bi delali. Če greste na dolg tek, poskrbite, da imate tudi polno baterijo na mobitelu.

profimedia
3. Delajte tisto, kar vas veseli

Na morju je popolno dan začeti s plavanjem. Morje je mirno in tišina je nebeška. Lahko greste na tek ali pa zakaj ne en krog s kolesom. Veliko boste zase naredili tudi z dolgim sprehodom in telovadbo. Izberite gibanje, ki vam ni zoprno.  

profimedia
4. Ne izklopite budilke!

Ne izklopite budilke, ker vam bo žal, ko bo žgalo vroče sonce, vi pa boste leni in nerazmigani ležali v kakšni trdi senci. Večkrat kot se boste odpravili na jutranjo vabo, lažje vam bo in bolj boste vajeni naporov. A naj še enkrat ponovimo – bodite dosledni, ne preskakujte treningov, na začetku je najpomembnejše, da vztrajate. Vstanite, oblecite se, naredite nekaj požirkov kave in vode ter jo mahnite na trening.