Goran Dragić ob slovesu od košarke: 'Zdaj želim nadoknaditi to, kar sem zamudil z otrokoma'

29. 1. 2024
Deli
Goran Dragić ob slovesu od košarke: 'Zdaj želim nadoknaditi to, kar sem zamudil z otrokoma' (foto: profimedia)
profimedia

Goran Dragić pri svojih 37 letih končuje košarkarko kariero. Eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov pravi, da je zdaj prišel čas za uživanje z otrokoma.

V velikem intervjuju za Dnevnik se je Goran Dragić med drugim razgovoril o tem, kaj bo počel v življenju novopečenega ’upokojenca’.

"Najbolj od vsega me veseli, da imam končno svoj urnik, ki mi ga nihče ne določa, in sem odvisen samo od sebe. In seveda preživljanja časa z otrokoma. Ogromno stvari sem pri njiju zaradi igranja košarke zamudil. Ogromno trenutkov, ki jih nikoli ne bom dobil nazaj. Zdaj želim nekaj tega nadoknaditi in poskrbeti, da ne zamudim nobenega pomembnega več. Veselijo me že povsem vsakdanja opravila z njima, kot je recimo vožnja na treninge ali v šolo."

Konec odrekanja

V novem poglavju življenja se odrekanje, ki mu je bil izpostavljen zaradi igranja v ligi NBA in še pred tem v Evropi, umika uživanju tako z otrokoma kot v stvareh, za katere doslej ni imel časa. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragić (@the_1_dragon)

"Rad bi si vzel eno leto premora od vsega in samo užival v prostem času in druženju z otrokoma. Sicer pa bi rad ostal v košarki. Mnogi mi pravijo, zakaj sploh moram kaj delati, češ da sem finančno preskrbljen in bi lahko samo užival v brezdelju. A ko se ozrem okoli sebe, je realnost taka, da vsi prijatelji hodijo v službo, sam pa moram ta čas z nečim zapolniti, da nisem sam. V življenju tudi sicer moraš početi nekaj, kar te izpopolnjuje, da ostaneš v socialnih stikih in da ima tvoje obstajanje smisel. Vsaj tako sam gledam na stvari."

Naslov evropskega prvaka ostaja tisto, kar ga je za vedno z zlatimi črkami zapisalo v zgodovino slovenskega športa, ponosen pa je tudi še na nekaj izjemnih dosežkov, ki se jih je spomnil v intervjuju za Dnevnik.

 

Novo na Metroplay: Kako gibanje vpliva na duševno zdravje mladostnikov? | Športne igre mladih