Ste vedeli, da se za eno največjih 'jugo' glasbenih uspešnic skriva žalostna ljubezenska zgodba?

2. 6. 2024
Deli
Ste vedeli, da se za eno največjih 'jugo' glasbenih uspešnic skriva žalostna ljubezenska zgodba? (foto: YouTube)
YouTube

Gre za pesem, ki so si jo prepevale generacije ...

Pesem Tamara, ki jo je Boris Novković posnel leta 1986, je ena njegovih največjih uspešnic in najlepših balad. Malokdo pa ve, da se za to ljubezensko balado, ki je nastala, ko je bil pevec star komaj 17 let, pravzaprav skriva žalostna ljubezenska zgodba.

Čeprav mnogi mislijo, da se je ime Tamara v pesmi znašlo po naključju, je resnica drugačna. Tamara je res obstajala.

Kdo je Tamara?

V začetkih kariere je imel pevec velike težave, saj je vsa besedila pesmi pisal v angleščini. Na pomoč pri prevajanju besedil za svoje skladbe je poklical prijatelja. Ta prijatelj pa je bil noro zaljubljen v Tamaro, a ljubezen ni bila nikoli povrnjena. "Prijatelj je bil res nor na eno Tamaro. Vse je naredil zanjo. Zaradi nje je padel z motorjem, padel je v šoli, na koncu pa mu ni nič pomagalo," je pred časom razkril Novković. Tako je nastala pesem Tamara.

Po besedah ​​pevca se je prava Tamara v pesmi prepoznala in kmalu po izidu je na telefonski tajnici slišal njeno sporočilo, v katerem se mu je zahvalila, ker je pesem posvetil njej. Dodal je še, da ostajata v stikih oziroma, da spremlja njeno življenje: ve, kje je Tamara zdaj, in da ima tri otroke.

Kot je še povedal, se izvajanja pesmi Kuda idu izgubljene djevojke nikoli ni naveličal, saj se mu zdi čarobna. Ta skladba je postala njegova osebna izkaznica, mladina jo prepeva še danes, čeprav nekateri ob izidu pesmi niso bili še niti rojeni.

Vir: Metropolitan.si

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren