10 navad, ki bodo stres spravile na kolena

10 navad, ki bodo stres spravile na kolena (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
26. 5. 2016

Veliko stvari vpliva na to, kako se počutimo zjutraj, ko se zbudimo. Predstavili vam bomo 10 odličnih navad, ki vam bodo zagotovo olajšale stresna jutra in vam dneve naredile lepše in mirnejše.

1. Pripravite se zvečer. Potrebujete le 10 minut, da si zvečer pripravite vse za naslednji dan: obleko, torbico, ključe od avta, denarnico, malico ... Tako boste zjutraj povsem brezskrbni, saj se boste morali le obleči umiti in pojesti.

2. Takoj vstanite iz postelje. Ko vas zbudi alarm, nikar ne pritisnite na 'snooze' ali stop. Znanstveniki so namreč dokazali, da se zaradi te razvade zbujate veliko bolj slabovoljni in utrujeni, kot če bi takoj po zvonjenju budilke vstali v nov dan. Zato – po alarmu takoj vstanite iz postelje.

3. Ne spuščajte rolet. Pustite, da jutranja svetloba vstopi v vašo spalnico, saj je to najboljša naravna budilka in tudi najboljše naravno uspavalo. Ko je temno, spite, ko se zdani, vstanete. Kot živali, ki nimajo težav z nespečnostjo.

4. Poslušajte glasbo. Takoj ko se zbudite, si prižgite radio ali najljubši glasbeni kanal na televiziji. Glasba vam bo hitro izboljšala razpoloženje, ki bo trajalo ves dan.

5. Najljubša pesem za alarm. Namesto običajnega zvonjenja si nastavite najljubšo pesem, ob kateri boste kar sami od sebe začeli prepevati in poplesavati. Pomagajte si sami do dobre volje, ne čakajte na druge.

6. Dobro se pretegnite in raztegnite. Ste že videli zjutraj mačke? Vedno se pretegnejo. Postanite kot mačka, zjutraj se med kuhanjem kave dobro pretegnite, lahko naredite tudi tibetanske vaje za mladost. Zagotovo boste ves dan zadovoljni sami s seboj.

Preberite: 5 vaj, ki jih lahko mimogrede naredite prav vsako jutro

7. Ne preskočite zajtrka. Deset minut jutranje rutine posvetite zajtrku, ki vam bo pomagal do energije za dober dan. Predlagamo vam jajca ali pa kos polnozrnatega toasta s skuto.

8. Oprhajte se. Topla prha je zagotovilo za budnost. Poleg vsega pa se boste ves dan počutili sveže in dišeče.

9. V posteljo uro prej. Morda ne boste zaspali nič prej, a telesu boste dali znak, da je čas za počitek. Tako se boste veliko bolj spočili in se zjutraj prebudili polni novega elana.

10. Poigrajte se s hišnim ljubljenčkom. Zjutraj nikar ne ignorirajte svojih psov in mačkov. Poigrajte se z njimi, saj igra s hišnimi ljubljenčki izrazito pozitivno vpliva na razpoloženje.

Priporočamo: 10 nasvetov fitnes trenerke, ki vodijo do top rezultatov