18 načinov, kako se izogniti DRAMI

18 načinov, kako se izogniti DRAMI (foto: pexels) pexels
12. 2. 2020

Dramo v življenju si večinoma ustvarjamo sami ali pa ji dovolimo, da nas prevzame. Ker drame res ne potrebujete v življenju (oz. jo je verjetno dovolj že okoli vas med znanci in sodelavci), poskrbite, da se ji izognete na sledeče načine. 

Preprosti načini, kako se izgoniti drami: 

1. Ne pregledujte socialnih omrežjih ves čas, saj na ta način zlahka postanete tekmovalni, ljubosumni in obsedeni z življenji drugih ljudi. Ko se zalotite, da brskate po spletu ali po profilih kdo ve katerih ljudi, se ustavite, izklopite vse skupaj in pojdite početi kaj bolj koristnega. 

2. Ne družite se z ljudmi, ki radi ogovarjajo in so ves čas polni negativne nastrojenosti. Zapomnite si pravilo: če z vami ogovarjajo druge, verjetno ogovarjajo tudi vas, ko odidete. 

3. Ukvarjajte se sami s seboj in s svojimi težavami. Če se ukvarjate s tujimi težavami, lahko to počnete le takrat, ko vas drugi prosijo za pomoč in jim želite pomagati. 

4. Ne pretvarjajte se, da ste nekaj, kar niste. Naj vam bo vseeno, kaj si drugi mislijo o vas. Dramo povzročajo laži in zaprtost. Bodite raje odprti, ranljivi in iskreni.

5. Predihajte stvari. Pomirite se, kadar ste jezni in šele ko se ohladite, se soočite z ljudmi in situacijami. 

6. Bodite iskreni. Povejte "da" ali "ne". Ne skrivajte svoje resnice. Povejte na glas, kar vas moti in kaj čutite v sebi. 

7. Ne pričakujte ničesar od drugih. Nimate te pravice. 

8. Ne bodite zataknjeni v skrbi in pretirano razmišljanje. Spustite. Sprostite se. Vse je tako, kot mora biti. 

9. Ne jemljite vsega tako resno! Vsak človek ima svoje mnenje in to ni nujno pravilno ali pomembno za vas. Življenje je igra!

10. Obkrožite se z lahkotnimi ljudmi, ki se ne zmenijo za to, kako oni sami izpadejo in ob katerih ste tudi vi lahko vi. 

11. Zaupajte svoji intuiciji. 

12. Bodite osredotočeni na svoje sanje in cilje - tako ne boste imeli časa in energije, da bi se ukvarjali z dramo drugih ljudi. 

13. Ne prosite ljudi za pozornost. Dajajte jo sami sebi. 

14. Bodite zadovoljni v družbi samega sebe. 

15. Prisluhnite drugim.

16. Opravičite se. 

17. Gibajte se dovolj in se izgoibajte hitre prehrane - tudi to lahko povzroči dramo. 

18. Najdite smisel in pozitvino plat vsake situacije. 

Drama se zgodi samo, če ji dovolimo, da se zgodi. 

Prirejeno po: Rayi Noormega, Unwritten

Preberite tudi:

Značke: drama