5 preveč zaupljivih oz. naivnih astroloških znamenj

5 preveč zaupljivih oz. naivnih astroloških znamenj (foto: pexels) pexels
16. 10. 2021

To so znamenja, ki prehitro verjamejo vse, kar jim je rečeno.

Kako zaupljivi ste? Ali ljudje okoli vas večkrat izpostavijo, da ste zelo naivni in slepo zaupate drugim?

Nič ni narobe s tem, da ste odprti in vedno upate na najboljše, a morate glede tega imeti občutek. Preveč zaupljivi ljudje so znani po tem, da se jih lahko z lahkoto zavede in prevara.

Zaupanje ni nekaj, kar lahko "razdajate" brez premisleka in nihče ne mara, da ga drugi izkoriščajo. Zato je dobro imeti ravno pravšnjo dozo skepticizma.

Če ugotavljate, da vas ljudje okoli vas še prevečkrat izkoriščajo, se morate naučiti narediti korak nazaj, preden (ponovno) zaupate nekomu, ki si tega niti ne zasluži.

To so astrološka znamenja, za katera velja, da so najbolj lahkoverna in preveč zaupljiva:

RIBI

Osebe, rojene v znamenju rib, se nekako nikoli ne naučijo lekcije in pogosto dajejo ljudem priložnost, da z njimi manipulirajo. Ribe so zelo občutljive (včasih celo preveč) in imajo dober instinkt … Ko bi le znale poslušati svoj notranji glas.

Nagnjene so k temu, da so idealistične in želijo v ljudeh videti le najboljše, zato se jim tudi dogaja, da so pogosto izkoriščene. 

Zaupati morajo svoji intuiciji in biti pozorne na subtilne namige. Telesna govorica, obrazna mimika in ton glasu lahko razkrije resničen namen manipulativne osebe.

Za čustveno varnost morajo biti malo manj zaupljive in bolj pozorne na omenjeno telesno govorico, še posebej, če se ta ne sklada s tistim, kar dotična oseba govori.

Poglejte si še: RIBE: Nežne, umetniške in neodločne

TEHTNICA

Tehtnice so ene najprijaznejših in najbolj zaupljivih znamenj, kar je lahko po eni strani odlično, po drugi pa uničujoče. Na določeni točki jih je potrebno "zbuditi", da se naučijo postaviti se zase in za svoje potrebe. 

Če jih ljudje velikokrat prinesejo okoli, morajo narediti korak nazaj in ugotoviti, zakaj se to dogaja. Z drugimi besedami, postati morajo bolj modri zavoljo sebe. Ni potrebno, da ves čas ponavljajo enake napake, da bi se iz njih nekaj naučili. 

Poglejte si še: Vse o horoskopskem znaku tehtnica

STRELEC

Strelci so briljantni, a nagnjeni k temu, da so nekoliko naivni – še posebej, ko govorimo o potovanju. Pričakujejo, da bodo ljudje prijazni in imeli kar se da najboljši namen in v veliko primerih je res tako.

A včasih se zgodi, da ga drugi hitro izkoristijo. Verjamejo v to, ko jim taksist zaračuna več, ker je moral peljati čez hrib, ali ko jim nekdo reče, da je določeno mesto varnejše, kot je v resnici.

Strelci se morajo popolnoma zavedati posledic kraja, kamor potujejo (tako v dobesednem kot prenesenem pomenu), ter ne smejo predvidevati, da so vsi prijazni in dobri.

Poglejte si še: Kakšen je zmenek s STRELCEM?

RAK

So stvari v življenju, zaradi katerih lahko raki postanejo še posebej ranljivi in se jih lahko hitro izkoristi ali ogoljufa. Ko rak na primer preboleva razhod s partnerjem, ali se je z nekom močno skregal, trpi za težko boleznijo in podobno, je zelo dovzeten za to, da je preveč zaupljiv.

Če ve, da se nekdo sooča z veliko stresa v življenju, mu bo želel priskočiti na pomoč in bo delal tisto, kar ve, da bi tudi njemu samemu pomagalo. Nagnjen je k temu, da misli, da bi tudi drugi enako naredili zanj, zato se ga zlahka izkoristi.

Če se kot rak spopadate z zelo stresno ali čustveno situacijo, se obkrožite z ljudmi, ki jim že od prej zaupate, saj na tak način ne boste zavedeni ali izkoriščeni.

Poglejte si še: Rak potrebuje nekoga, ki ga posluša (in sliši)

KOZOROG

Morda mislite, da praktičen in prizemljen kozorog nikakor ne more biti preveč zaupljiv, a se motite. Kozorogi vedno verjamejo v najboljše v ljudeh, zaradi česar so večkrat zavedeni. Kozorog ne želi verjeti v to, da bi ga nekdo izkoristil ali se pretvarjal, da ga ima rad, samo zato, da bi nekaj od njega dobil.

Dobra novica je, da se kozorog iz svojih napak uči in je zelo verjetno ne bo še enkrat ponovil. A kljub temu se mu je težko upreti čemurkoli, ki obljublja vsaj malo čarobnosti v njegovem življenju. In če potencialni partner obljubi ravno to, bo kozorog najverjetneje ponovno podlegel skušnjavi.

Poglejte si še: KOZOROG je neverjetno praktičen in iznajdljiv

Nihče si ne želi biti izkoriščen in ogoljufan. Bodite odprti in zaupljivi, a hkrati pametni.

Ne verjemite vsega, kar vam ljudje govorijo, četudi si to zelo želite. Popolnoma v redu je vprašati za dokaz, dodatno informacijo … In če vas nekdo izkoristi, jim ne dovolite, da to stori še enkrat.

Vir: yourtango.com

Preberite še: