5 stvari za lepši začetek dneva

5 stvari za lepši začetek dneva (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2017

Včasih je dan težek in drugič nič posebnega. Pridejo tudi izjemni dnevi, ki se jih boste še dolgo spominjali. Vsakega pa lahko začnete lepše, če si vzamete čas za te stvari.

Opomnite se, da je pred vami povsem nov dan

Dan boste najbolje začeli, če se zbudite s pozitivnim mišljenjem. Čakajo vas nove izkušnje in trenutki, ki jih niste in jih ne boste več doživeli. Ta ponedeljek ni enak prejšnjemu in ne bo enak naslednjemu. Zakaj ne bi torej izkoristili vsega, kar vam prinaša? Včasih je največ, kar lahko storite to, da se soočite s svetom in svojimi strahovi, drugič vam uspe velik korak proti vašemu cilju. Nikoli pa ne boste izvedeli kaj vas čaka, dokler se ne podate v nov dan.

Preživite čas na soncu

Na vreme nimate vpliva, zato je pomembno le, da si vsak dan vzamete nekaj časa, ki ga preživite zunaj. Če se le da, se odpravite v naravo. To pozitivno vpliva na fizično in mentalno zdravje. Dovolj je že, če se do službe sprehodite skozi park, ali se zjutraj pred odhodom od doma odpravite na 10 minuten sprehod. Kmalu boste opazili spremembe.

Razvajajte se z zajtrkom

Na zajtrk ne glejte le kot na pomemben obrok, ki ga ne smete preskočiti in ga zaužijete medtem, ko si urejate pričesko in iščete oblačila. Vstanite nekaj minut prej in si pripravite okusen zajtrk, ki ga boste z veseljem pojedli. Sprostite se v tišini in miru. Okusite vsak grižljaj in uživajte v okusih. Naj bodo to trenutki, ko v ospredje postavite sebe.

zajtrk

Preverite le nujno elektronsko pošto

Vsi smo se izurili v rednem pregledovanju elektronske pošte, tudi po službi in v urah, ko vemo, da verjetno ne bomo prejeli nujnih obvestil. V resnici šef od vas ne zahteva, da ste dosegljivi vsako minuto. Premislite, kolikokrat na dan se morate zares posvetiti temu opravilu in se tega držite. Predvsem skušajte povsem izključiti službo, kot ste doma in še posebej zjutraj, ko odprete oči. Preživite jutro brez elektronske pošte, družbenih omrežij in novic. Vse to lahko storite pozneje.

Naredite zabavne načrte

Ko štejete zadnje minute v službi, zagotovo občutite pozitivne občutke in sanjarite o vsem, kar boste počeli v prostem času. Potem pa ne uresničite skoraj nič od tega, saj se zadovoljite s kavčem in televizijo. Recept za uspešen dan vsebuje tudi zabavne načrte za prosto popoldne. Pomislite na vse, kar bi radi počeli in se odločite za eno stvar. Načrtujte uro in povabite prijatelje, da boste popoldne zares izkoristili. Ne bo vam žal, da ste čas porabili za kaj drugega kot poležavanje.

Preberite tudi: