6 najbolj lahkovernih in preveč zaupljivih astroloških znamenj

6 najbolj lahkovernih in preveč zaupljivih astroloških znamenj (foto: Profimedia) Profimedia
16. 4. 2018

To so znamenja, ki vam bodo verjela vse, kar jim boste rekli.

Kako zaupljivi ste? Ali ljudje okoli vas večkrat izpostavijo, da ste zelo naivni in slepo zaupate drugim?

Nič ni narobe s tem, da ste odprti in vedno upate na najboljše, a morate glede tega imeti občutek. Preveč zaupljivi ljudje so znani po tem, da se jih lahko z lahkoto zavede in prevara.

Zaupanje ni nekaj, kar lahko "razdajate" brez premisleka in nihče ne mara, da ga drugi izkoriščajo. Zato je dobro imeti pravšnjo dozo skepticizma – a le toliko, da vas ne bodo v nasprotnem primeru drugi dojemali kot nesramno osebo.

Če ugotavljate, da vas ljudje okoli vas še prevečkrat izkoriščajo, se morate naučiti narediti korak nazaj, preden (ponovno) zaupate nekomu, ki si tega niti ne zasluži.

To so astrološka znamenja, za katera velja, da so najbolj lahkoverna in preveč zaupljiva:

RIBI

Osebe, rojene v znamenju rib, si obljubijo, da si ne bodo dovolile, da jih nekdo ponovno izkoristi, a nekako se nikoli ne naučijo lekcije in pogosto dajejo ljudem priložnost, da z njimi manipulirajo. Ribe so zelo občutljive (včasih celo preveč) in imajo dober instinkt … Ko bi le znale poslušati svoj notranji glas.

Nagnjene so k temu, da so idealistične in želijo v ljudeh videti le najboljše, zato se jim to tudi dogaja.

Zaupati morate svoji intuiciji in biti pozorni na subtilne telesne namige. Telesna govorica, obrazna mimika in ton glasu lahko razkrije resničen namen manipulativne osebe.

Za čustveno varnost morate biti malo manj zaupljivi in bolj pozorni na omenjeno telesno govorico, še posebej, če se ta ne sklada s tistim, kar dotična oseba govori.

TEHTNICA

Tehtnice so ene najprijaznejših in najbolj zaupljivih znamenj, kar je lahko po eni strani odlično, po drugi pa uničujoče. Za njih je značilno, da so brez pomislekov glede tega, kaj se dogaja okoli njih, a jih je treba na določeni točki "zbuditi".

Če vas ljudje velikokrat (po domače povedano) "vložijo", morate narediti korak nazaj in ugotoviti, zakaj se to dogaja. Z drugimi besedami, postati morate bolj modri zavoljo sebe. Ni vam treba, da ves čas ponavljate enake napake, da bi se iz njih naučili. Samo zato, ker vas nihče še ni prevaral ali ogoljufal, še ne pomeni, da se ne morete naučiti iz izkušenj nekoga drugega.

OVEN

Ovni so najbolj zaupljivi, ko so zaljubljeni. V to ljubezen si želijo verjeti, četudi jim vsi okoli govorijo, naj bodo pazljivi. "Zatreskani" oven bo ignoriral svoj notranji glas, ki ga svari, ko je nekaj predobro, da bi bilo resnično (in navadno tudi je).

Enkrat, ko se oven zaveže, se ne ozre več nazaj in hiti naprej – brez upoštevanja dokazov, da vse ni tako, kot je videti. Premišljevanje o stvareh, preden jih naredi, mu ne leži, še posebej nemočen pa je, ko pride do ljubezni. Takrat ga ta z lahkoto "posrka vase".

STRELEC

Strelci so briljantni, a nagnjeni k temu, da so nekoliko naivni – še posebej, ko govorimo o potovanju. Pričakujejo, da bodo ljudje prijazni in imeli kar se da najboljši namen in v veliko primerih je res tako.

A včasih se zgodi, da ko je strelec na spontanem potovanju in tega predhodno ni dovolj dobro raziskal, ga drugi hitro izkoristijo. Verjamejo v to, ko jim taksist zaračuna več, ker je moral peljati čez hrib, ali ko jim nekdo reče, da je določeno mesto varnejše, kot je v resnici.

Strelci se morate popolnoma zavedati posledic kraja, kamor potujete (tako v dobesednem kot prenesenem pomenu), ter ne smete predvidevati, da so vsi prijazni in dobri.

RAK

So stvari v življenju, zaradi katerih lahko raki postanejo še posebej ranljivi in se jih lahko hitro izkoristi ali ogoljufa. Ko rak na primer preboleva razhod s partnerjem, ali se je z nekom močno skregal, trpi za težko boleznijo in podobno, je zelo dovzeten za to, da je preveč zaupljiv.

Če ve, da se nekdo sooča z veliko stresa v življenju, mu bo želel priskočiti na pomoč in bo delal tisto, kar ve, da bi tudi njemu samemu pomagalo. Nagnjen je k temu, da misli, da bi tudi drugi enako naredili zanj, zato je preveč odprt in se ga zlahka izkoristi.

Če se kot rak spopadate z zelo stresno ali čustveno situacijo, se obkrožite z ljudmi, ki jim že od prej zaupate, saj na tak način ne boste zavedeni ali izkoriščeni.

KOZOROG

Morda mislite, da praktičen in prizemljen kozorog nikakor ne more biti preveč zaupljiv, a se motite. Kozorogi vedno verjamejo v najboljše v ljudeh, zaradi česar so večkrat zavedeni. Kozorog ne želi verjeti v to, da bi ga nekdo izkoristil ali se pretvarjal, da ga ima rad, samo zato, da bi nekaj od njega dobil.

Dobra novica je, da se kozorog iz svojih napak uči in je zelo verjetno ne bo še enkrat ponovil. A kljub temu se mu je težko upreti čemurkoli, ki obljublja vsaj malo čarobnosti v njegovem življenju. In če potencialni partner obljubi ravno to, bo kozorog najverjetneje ponovno podlegel skušnjavi.

Nihče si ne želi biti izkoriščen in ogoljufan. Bodite odprti in zaupljivi, a hkrati pametni.

Ne verjemite vsega, kar vam ljudje govorijo, četudi si to zelo želite. Popolnoma v redu je vprašati za dokaz, dodatno informacijo … In če vas nekdo izkoristi, jim ne dovolite, da to stori še enkrat.

Vir: yourtango.com

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri