7 stvari, ki so popolna izguba časa (in vsaj 3 od njih počnete vsak dan!)

7 stvari, ki so popolna izguba časa (in vsaj 3 od njih počnete vsak dan!) (foto: unsplash) unsplash
27. 10. 2020

Naštevamo stvari, ki le zapravljajo vaš čas in preusmerjajo pozornost od tega, kar je zares pomembno.

Ko boste iz vsakdana izločili stvari, ki samo tratijo čas in ne prinesejo ničesar dobrega, boste imeli končno čas za vse, kar imate radi. 

Popolna izguba časa je …
  • Biti v razmerju z nekom samo zato, da niste sami, ali da vam ni dolgčas. Tako nikoli ne boste srečni, poleg tega si zaslužite nekoga, ki vas bo resnično cenil in izpopolnjeval (in obratno). 

  • Reševati probleme vseh okrog vas. Tega preprosto ne morete storiti, saj se mora oseba sama spopasti s svojimi težavami, poleg tega boste kmalu pregoreli, če se boste trudili olajšati življenje čisto vsem. 

  • Skušati zmagati v vsakem pogovoru, ki ga imate. Vedno pač nimate prav, pa tudi kadar imate, ne morete vsiliti svojega mnenja. Oseba mora sama priti do spoznanja. 

  • Početi nekaj, kar osrečuje vaše starše, sami pa ste ob tem nesrečni. Seveda si vsi želimo, da bi bili starši na nas ponosni, vendar morate pri tem gledati tudi nase. To je navsezadnje vaše življenje, ki ga živite samo enkrat. 

  • Pritoževati se nad nečem, kar bi že zdavnaj lahko spremenili. Namesto tega bi lahko energijo usmerili v to, da naredite korak naprej in izboljšate, kar vam ni všeč. 

  • Umetno ustvarjati probleme, da se ne soočite s pravimi. Kadar moramo kaj razčistiti ali se lotiti česa večjega, si radi ustvarimo kup manjših težav, ki to sploh niso. Vse zato, da bi pozabili na večji problem. A ta bo prišel prej ko slej. 

  • Truditi se, da bi vas imel rad nekdo, ki ga ne zanimate. Pri takšni osebi ne morete spremeniti mnenja in četudi vam končno nameni malo pozornosti, bo to zgolj vam na ljubo in ne bo trajalo dolgo. 

Preverite tudi Ena stvar, ki jo morate narediti zase. Vsak dan! ali pa Kaj storiti, če se znajdete v družbi narcisa?