• Dobro se odzovejo na kritiko - Lahko je neprijetno, ko dobimo kritiko o delu, za katerega se nam zdi, da ga opravljamo dobro. Olikani ljudje jo sprejmejo odprtih rok, če je ta pozitivna in z namenom izboljšanja dela. Zanima jih, kaj bi še lahko naredili bolje in se želijo dobro izkazati, zato poslušajo, kaj ima oseba povedati. 

  • Previdno izbirajo besede - Zavedajo se, da imajo besede veliko moč, zato premislijo, kaj govorijo in kakšen vpliv bo imelo povedano. Tujcem ne razlagajo o svojem življenju, ne sprašujejo osebnih vprašanj, kadar to ni primerno in se ne izogibajo očitnega, saj vedo, da bi bilo še huje to ignorirati, kot izraziti skrb ali zanimanje. 

  • Odlično se izogibajo drami - V času, ko vladajo družbena omrežja, se zlahka zapletemo v dramo tako v spletu kot v resničnem življenju. Osebe z lepimi manirami govorice ne zanimajo in jim ne verjamejo, oziroma informacije pridobijo direktno od vira. Prav tako ne bodo širili pol resnic in stvari, ki so jih slučajno slišali, pa niso prepričani, da držijo. Ne sodijo, kadar nimajo vseh podatkov in ne izbirajo strani v nesmiselnih prepirih. 

  • Komunicirajo na pozitiven način - Kako je to mogoče? Prilagodijo glasnost glasu glede na kraj, kjer so (množica ali tiha kavarna). Ne prekinjajo sogovornika, ampak počakajo, da pove do konca. Niso pasivno agresivni in kadar se ne strinjajo, to povejo spoštljivo in ne skušajo očrniti drugega govorca. Privlačijo nas tudi, ker je njihova telesna govorica prijetna. 

  • Želijo, da je drugim prijetno - So odlični gostitelji, saj znajo ustvariti prijetno ozračje, v katerem se boste počutili kot doma. Vedno želijo, da so ljudje v njihovi družbi sproščeni in ne potrebujejo mask - zato vas privlačijo v svojo bližino. Imajo visoko čustveno inteligenco, zato hitro prepoznajo, kdaj je osebi nelagodno in skušajo to popraviti. 

  • Ne pozabijo na osnovno oliko - Že kot majhne so nas naučili uporabljati besede hvala, prosim, dober dan in oprosti. V odraslosti pa se pogosto zdi, da nanje pozabimo. Olikane osebe imajo te in podobne fraze že v podzavesti, zato se nikoli ne pozabijo zahvaliti ali reči oprosti, ko storijo kaj narobe. Pomislite, kdaj se vam je kdo nazadnje zahvalil, ko ste storili kaj dobrega zanj?

  • Radi razmišljajo dobro o vseh - Ni težko biti kritičen in za vsakogar najti neprijetne besede, saj smo vsi krivi nečesa. Osebe, ki se znajo lepo vesti, prisegajo na pozitivnost in želijo v vsakomur najti nekaj dobrega. Zato niso nevoščljivi, ljudi obravnavajo enakovredno, niso vzvišeni in ne obsojajo. 

  • Poslušajo - Niso le dobri poslušalci, ampak aktivno poslušajo. So pozorni na sogovornika in pokažejo zanimanje. Sprašujejo in svetujejo, kadar se to od njih pričakuje. Na plan privlečejo teme, ki so zanimive za oba in želijo izvedeti mnenja drugih. Zato je pogovor z njimi tako prijeten. 

Preverite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri