9 Googlovih trikov, ki jih zagotovo ne poznate

9 Googlovih trikov, ki jih zagotovo ne poznate (foto: Profimedia) Profimedia
10. 1. 2022

Google ponuja več kot le informacije. Večerno brskanje po internetu si lahko popestrite z zabavnimi triki.

1. Kaj se zgodi, če vtipkate …

V iskalno vrstico vtipkajte Do a Barrel Roll. In okno bi se morali zasukati za 360 stopinj.

2. Postrani

Če 'poguglate' angleško besedo 'askew', bo Google prikazal prevod oziroma definicijo besede. Vendar, če pozorneje pogledate, je okno – tako kot prevod same besede – postrani oz. poševno.

3. Timelapse

Timelapse je funkcija storitve Google Earth in uporabniku omogoči spremljanje časovnega zamika. Videli boste, kako se je določeno območje - od mest do Antarktike - razvijalo in spreminjalo v obdobju 37 let.

Poguglajte in odprite spletno stran Google Earth Timelipse.

4. Pac-Man

Maja 2010 je Google praznoval 30. obletnico priljubljene igre Pac-Man in zabavno mini različico tudi integriral. Preprosto vtipkajte Pac-Man in odprlo se bo majhno okno, v katerem se lahko preizkusite v igri.

5. Ko ni povezave

Če brskalnik Chrome ni povezan z internetom, se stran, ki ste jo iskali, ne bo naložila, videli pa boste majhnega dinozavra. Stisnite preslednico in mali dinozaver se bo začel pomikati, vi pa mu pomagajte preskočiti ovire. Hitrost se bo sčasoma povečala. Popolna zabava, dokler se internet spet ne vrne.

6. Metanje kovanca

Glava ali cifra? Če pri roki nimate kovanca, vam bo pri tem pomagal Google. 'Poguglajte' 'metanje kovanca' in na modrem ozadju se bo pojavil kovanec, ki se bo zavrtel. Kovanec lahko zavrtite tako pogosto, kot želite.

Mimogrede: če imate raje kocke, vtipkajte 'met kocke' in dobil boste kocko s številkami od 1 do 6.

7. Za Marvel fene

Ta Google trik bo navdušil Marvel fene. Odprite 'elgooG' in kliknite na 'Thanos snap trick'. Na desni trani se bo pojavila biografija Marvelovega junaka. Zdaj kliknite na 'zlato' rokavico ... In opazujte, kako izginjajo vse googlove informacije.

8. Google Sky

Google Sky omogoča uporabniku sprehod v vesolju. Pobliže si lahko ogledate nebesne objekte, vključno z zvezdami, planeti in zemeljsko luno.

9. F.R.I.E.N.D.S trik

Za vse ljubitelje priljubljene nanizanke Friends. Preprosto vtipkajte kateregakoli od karakterjev skupaj z besedo 'freinds'. Primer: Joey Friends ali Monica Friends.

Poleg biografije se bo pojavila posebna ikona, kot je denimo kos pice. Kliknite na to ikono.

Preverite še:

Ali pa: Katera pasma psa najbolj ustreza vašemu horoskopskemu znamenju