Alya: Pomembno je, da s svojim telesom delujem nežno in spoštljivo

Alya: Pomembno je, da s svojim telesom delujem nežno in spoštljivo (foto: Promocijski material) Promocijski material
16. 6. 2016 Promocijsko sporočilo

Stalno na poti, natrpan urnik, pa vendar vedno polna energije ... Ja, Alya je ena tistih estradnic, ki ni nikoli pri miru. Razkrila nam je, kako ji uspeva, pokukali smo tudi med skrivnosti njenih lepotnih ritualov ter preverili, kaj počne, ko ni na odru.

Kako ti uspe krmariti med vsemi obveznostmi in hkrati poskrbeti še za dobro počutje? Si zelo disciplinirana?

Res je, kar nekaj discipline je potrebno pri takšnem tempu. Zjutraj rada zgodaj vstanem, da lahko delam jogo in meditiram. Prehranjujem se zdravo, saj verjamem, da je za dobro počutje to najpomembnejše. Zavedam pa se tudi, da se je treba kdaj sredi hitrega tempa ustaviti in si vzeti nekaj minut čisto zase. Takrat prav pride osvežitev.

Težko bi verjeli, da se sploh kdaj utrudiš. Ti ostane sploh še kaj prostega časa? Kako si takrat napolniš baterije?

Haha, tudi jaz se utrudim. Včasih mi telo kar samo pove, ko je utrujeno. V letih aktivnega življenja že sama vem, kdaj je dovolj, ko ti um prišepne, da se je treba malo ustaviti, zadihati in si nabrati nove energije. Znam se poslušati. Baterije, pa najrajši napolnim v tišini narave in v veseli družbi domačih.

Alya

Tvoj 'običajen' dan torej izgleda ...?

Zgodaj zjutraj joga in zajtrk, potem pa grem na pot, odvisno kam me nese tisti dan. Domov običajno prihajam pozno, a kljub temu si vzamem čas za osvežitev, meditacijo in nato še spanje. Rada pa posežem tudi po kakšni dobri knjigi.

Te trenutno navdušuje kakšen poseben hobi oz. dejavnost?

Trenutno mi za hobije ostane premalo časa, a to, kar počnem, delam z veseljem in navdušenjem. Vsako stvar jemljem kot zabavno doživetje, ki bi ga lahko poimenovala kar hobi.

Kako se spopadaš s stresom, imaš morda moto, ki te spremlja pri delu?

Rada berem in tam tudi najdem ogromno inspiracije in zapovedi, verzov ... Večinoma gre za verze, ki spodbujajo k osebnosti rasti, ljubezni in notranji moči. To mi daje moč za nadaljnje delo.

Kaj te v življenju in pri novih izzivih najbolj motivira ter žene naprej k doseganju ciljev?

Predvsem to, da se izpopolnim in postanem najboljša različica sebe. Želim si, da bi ljudje v svet zrli skozi rožnata očala, z odprtim duhom in pozitivno naravnostjo.

Kako pomembno vlogo pa ima v tvojem življenju šport oz. rekreacija?

Ogromno vlogo, saj je gibanje najpomembnejše v življenju, ustvarjeni smo za aktivnost in tako je tudi prav. Več se gibljemo, bolj smo prožni in dojemljivi. Sama izbiram vadbe, ki me hkrati tudi umirijo, saj je pomembno, da s svojim telesom delujem nežno in spoštljivo.

Si bila od nekdaj športna navdušenka ali te je strast do športa prijela šele v 'zrelejših' letih?

Športna navdušenka sem od nekdaj, saj prihajam iz športne družine. Starša sta namreč tekmovala v preskakovanju ovir s konji. Tudi sama se ukvarjam s tem športom, vendar samo rekreativno.

Si velika ljubiteljica konjev in konjeniškega športa. Se še vedno kdaj zavihtiš v sedlo?

Res je. Jezdim že od petega leta, saj me konji pomirijo pa tudi, ko si zaželim adrenalin, so pravi naslov. So terapevti v posrednem pomenu, enako kot vse druge živali te poslušajo in ti ljubezen vračajo. Izredni so.

Na katero vadbo prisegaš? Se raje odpraviš v fitnes ali v naravo?

Bolj zanimiva mi je vadba v naravi.

Če ni skrivnost, ali obstaja vaja za telo, ki te je najbolj navdušila in pokazala rezultate?

Je, to so vaje iz Yoge. Z malo količino truda je učinek gromozanski, pa ne samo na fizičnem nivoju.

Si se že kdaj preizkusila v športu, za katerega si nikoli ne bi mislila, da se boš?

Sem, v golfu. In lahko rečem, da je zelo zabavno.

Pa si tudi na televiziji rada ogledaš športne dogodke? Si morda strastna navijačica nogometa?

Nogomet imam rada, sem strastna navijačica 'Orlov'. Kot otrok in najstnica sem veliko spremljala konjeniške parkur tekme na športni televiziji.

Si vzameš čas za aktivnosti tudi, ko si na poti? Kaj takrat najraje počneš?

Predvsem poizkušam to urediti zgodaj zjutraj, saj mi po večini čez dan zmanjkuje časa za tovrstne stvari. Lahko bi rekla, da je avto moj drugi dom, zato sem še toliko bolj vesela Chilly osvežitve. Vedno imam sabo Chilly robčke za intimno nego, ki mi pridejo prav na poti. Če se le da, se najraje izklopim nekje v naravi, na morju ...

Alya

Paziš tudi, kaj se znajde na tvojem jedilniku?

Ker rada dobro jem, je bilo potrebno najti kompromis, kako zdravo jesti in se ob tem še vedno odlično počutiti. Zato se prehranjujem tako, da sem iz jedilnika črtala gluten, laktozo in glukozo, na kar sem tudi netolerantna, jem malo in se postim 2-krat tedensko.

Najraje se pregrešiš s/z...

Nečim sladkim ali slanim. Očijev sladoled je moja top izbira. :)

Bi lahko trdila, da si v kuhinji 'domača'? Se lahko pohvališ s pripravo kakšne specialitete?

O, definitivno se počutim domače v kuhinji. Zelo rada kuham tako tradicionalne 'babičine' jedi kot novejše pogruntavščine. Vse tudi rada lepo zapakiram. Saj veste, ljudje jemo tudi z očmi. Zato se tudi rada posvetim dekoraciji in izgledu jedi. Specialiteta ... več jih je.

Tudi tvoj videz je vedno svež. 'Recept' za to je...

Hvala. Dobro počutje verjetno. :)

Kako skrbiš za čisto kožo? Imaš lepotni ritual, ki ga nikoli ne izpustiš?

Vedno si ličila dobro očistim pred spanjem in si v kožo vmasiram mešanico oljčnega olja in ognjiča. Na to prisegam že leta.

Trije naj lepotni izdelki, ki jih lahko vedno najdemo v tvoji torbici, so ...

Šminka, parfum in Chilly robčki v katerikoli barvi.

Približuje se poletje in morski oddihi. Nam lahko zaupaš, katera je tvoja sanjska destinacija in brez katerega lepotnega pripomočka se ne odpraviš na dopust?

Sanjskih destinacij, katere želim nedvomno obiskati je več. Zelo rada potujem in rada sem na poti, preveč dolgo ne morem biti doma. (smeh) V prihodnje si zato želim obiskat Honolulu, drugače pa obožujem Dalmacijo in nasploh Hrvaško. Pri pakiranju nisem tipična ženska, verjetno zato, ker sem velikokrat na poti in raje vzamem le najnujnejše stvari. Na dopustu so moji pripomočki knjiga, telefon, brez katerega žal ne gre, osvežilni robčki Chilly in kakšna krema.

Kaj bi svetovala našim bralkam in bralcem?

Drage bralke in bralci, prihaja poletje, zato vam seveda želim sanjski oddih, a pri tem ne pozabite tudi na intimno osvežitev.

Alya