Bi lahko dan preživeli brez teh stvari?

Bi lahko dan preživeli brez teh stvari? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 11. 2015

So stvari, za katere vemo, da jih ni dobro početi, pa jih kljub vsemu počnemo. Še bolj pretresljivo je, kako pogosto počnemo stvari, ki jih pravzaprav ne želimo početi. Čas je za razmislek – bi lahko dan preživeli brez ...?

Predstavljamo 5 stvari, brez katerih večina ne preživi dneva.

Bi vi lahko?

1. Dan brez ogledala

Čeprav v resnici ogledalo potrebujemo le takrat, ko se odpravljamo na primer v službo, večina ne zdrži brez njega in drugih odsevnih površin niti uro.

Poskusite se en dan izogibati neprestanemu ogledovanju. Ker je tudi neprestano razmišljanje o tem, kako izgledate, lahko stresno. Čas porabite za razmišljanje o prijetnih stvareh, na ketere zaradi hitenja skozi dan pogosto pozabite.

Ali kot pravi stara modrost: ključ sreče in uspeha je edinole v tem, da se soočimo s samim seboj in odkrijemo skrito resnično lepoto in moč duše, ki je skrita v nas.

2. Dan brez interneta in televizije

Morda televizije res ne gledate vsak dan, zagotovo pa vsak dan, če ne prej, pred spanjem, obvezno preverite elektronsko pošto, kaj je novega na Facebooku, preletite novice ali si ogledate najbolj viralen video na YouTubu. Kakorkoli, tehnologija lahko resno ogrozi kakovost življenja. Vendar tokrat ne govorimo o sevanju. Kdaj ste bili nazadnje spontani in obiskali najboljšo prijateljico ter jo povabili na pozno kavo?

Predlagamo vam, da se kdaj tudi za ves dan popolnoma odklopite od telefona, televizije in interneta. Boste videli, kako neverjetno se vam znižala raven stresa, ki vam ga prinaša okolje. Brez vseh socialnih omrežij boste imeli naenkrat več prostega časa, zato pojdite na primer na sprehod ali na telovadbo.

3. Dan brez žalitev

Do vseh smo lahko zelo prijazni, sami sebi pa smo največji sovražnik – vedno najdemo nekaj slabega, se oštevamo in kritiziramo. Čas je da to spremenimo. Naredite test: kako dolgo lahko zdržite, ne da bi sami sebi izrekli kritiko?

Kadarkoli boste imeli potrebo po tem, da si stvari očitate ali kriziriate, se ustavite in si namesto tega podarite kompliment. Vsaj en dan v tednu naj bo takšen.

4. Dan brez SMS-a

Ko boste naslednjič želeli svojo mamo nekaj vprašati, ne pišite sporočila, pokličite jo. Verjemite, polepšali boste dan njej in sebi. In to bo cenila. Še posebej, če ne živite več pod isto streho. Prijatelji. Morda se vam bo zdelo nenavadno, a je vredno poskusiti.

Tako se bodo okrepili vaši odnosi.

5. Dan brez pritoževanja

Zares velika slabost nerganja tiči v tem, da se osredotočimo le na stvari, ki ne potekajo dobro. Še huje je, da pogosto nergamo tudi takrat, ko za to sploh nimamo razloga. Življenje bi lahko bilo veliko lepše, če se ne bi pritoževali vsakokrat, ko moramo nekoliko dlje čakati v vrsti.

Ne dovolite, da bi negativna energija in negativno razmišljanje vplivala na vaše počutje. Preživite dan brez ene same pritožbe, velike ali majhne. Boste videli, veliko srečnejši boste.

Priporočamo: Zakaj počnemo stvari, ki jih v resnici nočemo početi?