Brezplačne vožnje s kočijo po ljubljanskih ulicah za 440. obletnico Kobilarne Lipica

Brezplačne vožnje s kočijo po ljubljanskih ulicah za 440. obletnico Kobilarne Lipica (foto: profimedia) profimedia
25. 7. 2020

Ob 440. obletnici Kobilarne Lipica bo topot kopit znova odmeval tudi po Prešernovem trgu, Tromostovju in ulicah Ljubljane. Lipicanci se tokrat vračajo v Ljubljano s kočijo, tisti, ki se bodo odločili za vožnjo po ljubljanskih ulicah, pa jo bodo "plačali" z objavo vtisov na družbenih omrežjih.

Kočija z lipicansko dvovprego se je po ljubljanskih ulicah prvič že podala in vožnjo začela na Kongresnem trgu. Pot je nadaljevala po Wolfovi ulici vse do Prešernovega trga, Tromostovja in Mestnega trga, nato pa je zavila proti Ciril-Metodovemu in Vodnikovemu trgu ter potnike popeljala nazaj do parka Zvezda.

Obiskovalci se bodo s kočijo lahko peljali ob sredah popoldne ter ob četrtkih dopoldne in popoldne. Kočija bo sprejela do štiri potnike, njihova "vozovnica" pa bodo vtisi z vožnje, ki jih bodo delili s svojimi prijatelji na družbenih omrežjih in tako prispevali k promociji Ljubljane in 440. obletnice Kobilarne Lipica.

Direktor Holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset je ocenil, da je 440. obletnica "priložnost, da obiskovalci doživijo sproščeno vzdušje in zeleno panoramo Lipice, zagotovo pa je to tudi najbolj primeren čas, da lipicanci znova obiščejo najlepša in med obiskovalci najbolj priljubljena slovenska mesta, med katerimi je na prvem mestu Ljubljana".

Tako bo vožnje s kočijo spremljalo povabilo k obisku Lipice, začetna točka voženj v parku Zvezda pa bo obenem točka, kjer bodo lahko mimoidoči in potniki v juliju in avgustu izvedeli več o turistični ponudbi Lipice in celotnega Krasa.

Skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom bo kočija pred začetkom vsake vožnje razkužena, pri vstopu na kočijo in med vožnjo pa bo - skupaj z ostalimi veljavnimi ukrepi in priporočili - veljala obvezna varna medosebna razdalja vsaj 1,5 metra.