Če želite imeti najlepše poletje doslej, storite to ...

Če želite imeti najlepše poletje doslej, storite to ... (foto: pexels) pexels
3. 7. 2020

Si želite ustvariti lepo poletje? Potem je tu nekaj predlogov, kako lahko to dosežete. Preprosto je ...

1. Prostovoljno pomagajte

Ko pomagamo, nas bo prevzel nenadomestljiv občutek zadovoljstva. Zadajte si cilj, da vsaj enkrat na teden nekomu pomagate. Pomoč ni nujno materialna, lahko je tudi z besedo, dejanji, nasmehom, posluhom ... Pomagamo lahko ljudem, živali ali rastlinam.

2. Zbudite se prej

Če se zbudite le pol ure preden se morate nujno zbuditi, vam bo pomagalo, da boste bolj mirni in srečnejši, saj hitenje povzroča stres in nezadovoljstvo.

3. Zapravljajte denar na doživetjih

Zapravljanje denarja za stvari nas v resnici ne osreči, pravijo raziskovalci. Osrečijo nas izkušnje in doživetja. Namesto novih oblek, ki niso nujno potrebne, si raje privoščite izlet.

4. Zjokajte se

Ja, jokanje nas lahko osreči! Saj tako razgradimo negativna čustva, ki se kopičijo v nas. Po očiščevalnem joku boste nedvomno čutili olajšanje in lahkotnost.

5. Smejte se

Tudi, če vam ni nič smešno. Spomnite se na nekaj smešnega, poiščite star album s fotografijami, ki vas vedno spravi v dobro voljo. 

6. Bodite obkroženi s pozitivnimi ljudmi

Težko boste ohranjali dobro razpoloženje, če boste obkroženi z negativnimi ljudmi, saj vas bodo ti hitro povlekli za seboj. Imejte ob sebi ljudi, ob katerih se dobro počutite. 

7. Ugasnite TV

Če občasno gledate filme ali poročila, s tem seveda ni nič narobe. Problematično je nenehno sedenje in gledanje grozot, ki se dogaja po svetu ali drame v filmih in resničnostih šovih, to vas zagotovo ne bo osrečilo. Pojdite raje na sprehod, se pogovorite s prijatelji ali uživajte v tišini – vse to vas bo naredilo mnogo bolj srečne.

8. Dihajte s polnimi pljuči

Ko smo pod stresom, dihamo plitko in hitro. Ustavite se, globoko vdihnite in počasi izdihnite, to po pomagalo razgraditi stres in napetosti.

9. Uporabljajte humor

Ne jemljite vsega vendar tako resno! Življenje je igra!

10. Napišite si seznam stvari, ki bi jih radi naredili

Tako se boste večkrat spomnili, kaj si želite in stremeli k uresničitvi svojih želja.

11. Spremenite spalne navade

Nenehna utrujenost ni še nikogar osrečila. Poskusite si urediti bioritem – pojdite v posteljo vedno ob isti uri, če se da, pred 11. uro zvečer. 

12. Bodite aktivni

Telo je narejeno za gibanje, zato mu privoščite dovolj gibanja. Redno se gibajte, odpravite se v naravo in telo vas bo nagradilo z dobrim počutjem.

unsplash
13. Plešite

Sami ali v družbi. Zavrtite si svojo najljubšo pesem, pojte in plešite, kakor vam srce poželi. 

14. Bodite hvaležni

Ni vse samoumevno. Vsak dan pred spanjem razmislite o tem, za kaj vse ste v svojem življenju hvaležni.

Po predlogi: lifehack.org

Pridružite se akciji Skupaj odkrivamo Slovenijo! In osvojite super nagrado!