Dobrodelna akcija: Aktivne počitnice tudi za otroke z avtizmom!

28. 5. 2012 Promocijsko sporočilo

Nič ni lepšega od aktivnega preživljanja prostega časa, kar je še posebej v užitek, če gre za čas med poletnimi počitnicami. Ker si na poletno letovanje želijo tudi otroci z avtizmom, na dajdam.org trenutno poteka dobrodelna akcija, s pomočjo katere bo na počitnice šlo okoli 30 otrok.

Na družbeno odgovorni spletni trgovini dajdam.org poteka že tretja dobrodelna akcija, tokrat v sodelovanju z društvom Center za avtizem.

Center za avtizem v Sloveniji deluje že od leta 2005, odkar združuje starše, psihologe, specialne pedagoge, terapevte, prostovoljce in druge strokovnjake, ki želijo pomagati ljudem z motnjami avtističnega spektra (MAS) ter njihovim družinam, da se uspešno vključijo v družbo.

Eden izmed njihovih projektov je tudi organizacija poletnih letovanj otrok z avtizmom, ki pa ni mačji kašelj, saj je pri otrocih z avtizmom pogosto potreben pristop ena na ena, kar pomeni, da mora na letovanju sodelovati kar precej spremljevalcev.

No, kam bodo otroke odpeljali letos, nam na Centru za avtizem še niso razkrili, vsekakor pa lahko računamo, da se bodo udeleženci letovanj zabavali tako, kot leta poprej.

Se morda sprašujete, koliko ljudi se v Sloveniji rodi z eno izmed motenj avtističnega spektra?

Približno 1 %, so nam zaupali na Centru za avtizem, kar pomeni, da med nami živi okoli 20.000 oseb z MAS - 16.000 odraslih ter 4.000 otrok in mladostnikov. Ker je avtizem stanje, ki ljudem onemogoča, da bi lahko svoje želje in potrebe povedali okolici tako, da bi jih razumela, se avtisti navadno ne vključujejo v družbo in živijo osamljeni in pozabljeni na njenem robu.

Se sprašujete, kako se lahko aktivirate in pomagate?

Na spletni strani dajdam.org lahko med 28. majem 2012 in 18. junijem 2012 kupite fotoaparat Samsung ST65 in z vsakim nakupom prispevate kar 12 eur za letovanje otrok z avtizmom!

Fotoaparat zaradi vaše donacije ne bo prav nič dražji, kot bi bil sicer, prav tako ob naročilu na omenjeni strani ne boste plačali poštnine.

Več o samem fotoaparatu in akciji, si lahko preberete na dajdam.org.

Sicer pa bodo organizatorji akcije hvaležni tudi za vsako dobro besedo o akciji, ki jo boste razširili med svoje znance in prijatelje!