Ideja za izlet: V Velenje – prihaja Pikin festival!

Ideja za izlet: V Velenje – prihaja Pikin festival! (foto: Ksenija Mikor in Goran Petraševič) Ksenija Mikor in Goran Petraševič
13. 9. 2016 Vir: Jana

Otroci bodo čisto preč od navdušenja, starejši pa boste ponovno zbudili otroka v sebi.

Velenjsko jezero ponuja prav vse – kopanje in številne druge aktivnosti, tudi za želodčke je poskrbljeno. Lahko pa se okoli jezera le sprehodite ali zapeljete s kolesom.

Še posebej veselo bo od 18. do 24. septembra, ko bo postalo prizorišče največjega družinskega festivala v Sloveniji – Pikinega festivala. V sedmih dneh se bodo zvrstili glasbeni in plesni nastopi, ustvarjalne in poučne delavnice, bazar, razstave in druge aktivnosti.

Vsi radovedni lahko postanete pravi mojstri v različnih spretnostih – tema letošnjega festivala je Sam svoj mojster in Pika je pripravila kotičke, kjer boste ustvarjali. Na festivalu lahko tudi jezdite, veslate, supate, rolate, tečete, plezate, skačete in plešete. Odpravite se lahko na Pikino mini avanturo, Pikin pohod ali kolesarjenje.

Mali pirati in pegaste Pike se lahko povzpnete na 12-metrsko gusarsko ladjo ali odidete na nepozaben obisk v vilo Čira-Čara, kjer se bohoti zanimiv Pikin vrt in paseta konj Alfred ter opica Ficko.

Preverite na www.pikinfestival.si

Kako do tja?

Iz središča Velenja do jezera je pot zelo dobro označena. Parkirate na označenih parkirnih mestih. Vse informacije najdete na www.pikinfestival.si. Do Velenja se lahko odpravite tudi z vlakom, od Velenja do jezera pa s kolesom (povprašajte v TIC Velenje) ali peš. Urejen je tudi brezplačen avtobus Lokalc.

Mimogrede lahko obiščete še:

  • Muzej premogovništva Velenje
  • Trg mladosti z mestnim jedrom
  • Titov trg z največjim Titovim spomenikom
  • Velenjski grad in Grad Šalek

Foto: Ksenija Mikor in Goran Petraševič