3 stvari pri vašem avtu, ki jih ženske (po novem) najprej opazijo

3 stvari pri vašem avtu, ki jih ženske (po novem) najprej opazijo (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
31. 10. 2020

Seveda opazijo, kakšen avto vozite – ampak bolj kot to, novodobne ženske v naslednji zmenek prepriča veliko več kot le petični grb. Razkrivamo vam 3 stvari.

Tokrat bomo govorili o tistih manj izstopajočih spremenljivkah pri vašem jeklenem konjičku, ki po novem (berite: v letu 2020!) pritegnejo pozornost pri ženskah. Preden razkrijemo, katere so to, pa kratek uvod v zgodovino vozila Volswagen Golf ...

Prvi Volkswagen Golf je pred skoraj 50 leti poskrbel za pravo revolucijo v mobilnosti in si ustvaril kultni status ljudskega vozila, tako danes v osmi generaciji Golf premika meje naprej v korak s časom, ki ga živimo sedaj.

Seveda je še vedno tisti avto, ki zmore praktično vse. Je udoben, prostoren, zanesljiv, z zares določnimi voznimi lastnostmi in skromen pri porabi goriva ter tudi zaradi svojega slovesa veliko vreden tudi, ko pride čas za slovo in v garažo zapeljete novega.

Štirikrat je bil tudi slovenski avto leta!

Tradicionalno Volkswagen Golf že vsa leta zaseda tudi najvišja mesta v prodaji in v raznih izborih za avto leta. S prestižnim nazivom Slovenski avto leta, ki ga s skupnimi glasovi podelijo bralci, poslušalci in izbrana uredništva strokovnih avtomobilističnih medijev, se je Volkswagen Golf izkazal že štirikrat.

Če želite tokrat glasovati tudi vi, lahko to storite na tej povezavi:

GLASUJTE ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2020: TUKAJ najdete vse kandidate. Enemu oddajte svoj glas ter se potegujete, da najboljše avtomobile preizkusite tudi v živo na Vranskem.

Sedaj pa pridne na vrsto tisto, o čemer pišemo v naslovu članka. Če moramo vse odlike avtomobilov, ki jih ženske (po novem) najprej opazijo, strniti v samo tri, je to najlažje storiti na primeru novega Golfa:

1: Vaš Golf vas prepozna in glede na opremo popolnoma avtomatsko aktivira vaš osebni vozniški profil.

Od nastavitve sedeža in osvetlitve do nastavitev klimatske naprave za prijetno počutje. Priljubljene nastavitve lahko preprosto vnesete v opcijski armaturni plošči Innovision Cockpit s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) digitalnim kombiniranim instrumentom. Velikanski zaslon navigacijskega sistema Discover Media ali Discover Pro se uporablja za prikaz številnih funkcij s privlačnimi grafikami in animacijami, podobnimi tistim na vašem pametnem telefonu. Začetni zaslon lahko celo po svoje oblikujete s fotografijami in najljubšimi funkcijami.

2: Lahko prepozna, kaj bi se lahko zgodilo v prometu in tako poskrbi za vašo varnost kot še noben Golf doslej.

To je možno zaradi tega ker vse več avtomobilov v prometu komunicira med sabo. Poleg izboljšane varnosti na cestah, poskrbijo za manj zastojev in opozarjajo pred lokalnimi nevarnostmi. Komunikacija poteka s tehnologijo Car2X prek omrežja WLAN (pWLAN). Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s tehnologijo Car2X vozniku nudi obilico uporabnih informacij in lahko v sili aktivno poseže v vožnjo - na primer na koncu zastoja.

3: Pametne luči, ki ne bodo zaslepile nikogar.

Opcijski matrični LED-žarometi IQ.LIGHT z dinamičnim uravnavanjem dolgih luči namreč osvetljujejo cesto s svetlejšim in daljšim svetlobnim snopom. Prednost tega je, da lahko kamera pri vožnji z dolgimi lučmi zaznava nasproti in spredaj vozeča vozila. Sistem ustrezno izključi določene segmente LED-žarometov, tako da lahko ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili druge udeležence v prometu.

4: Okolju prijazno vozilo
Novi Golf se lahko pohvali z najširšim nabor pogonov v tem avtomobilskem razredu. Štiri točke, ki jih velja izpostaviti v tem trenutku:

  • Prijazen do okolja. Večja učinkovitost, manjše emisije – nove pogonske tehnologije omogočajo do 17-odstoten prihranek goriva.
  • Hibridna ofenziva. Novi Golf bo kot prvi Volkswagen na trg prišel s petimi hibridnimi različicami (eTSI in eHybrid).
  • eTSI. Novi Golf kot edini v svojem razredu nudi tri visokoučinko­vite 48-voltne blage hibridne pogone z močjo 81 kW, 96 kW oz. 110 kW.
  • eHybrid. Novi Golf kot priključni hibrid na trg prihaja v dveh različno močnih izvedbah: z močjo 150 kW in kot GTE z močjo 180 kW.

Več o novem Volkswagen Golfu si lahko preberete TUKAJ.

Fotografije: promocijsko gradivo in profimedia