Kaj o vas pove kava, ki jo pijete?

13. 10. 2012

Že davno so minili časi, ko je bila kava preprosto le črna kava z malo mleka in žličko ali dve sladkorja.

Danes je naročilo kave veliko bolj zapleteno – kava z mlekom, bela kava, kapučino, machiato, podaljšana, kratka, s smetano ...

A če so včasih 'šlogarice' prerokovale iz kavne usedline, danes lahko že iz vrste kave povemo, kakšno osebo imamo pred seboj.

No, prihodnost pa se danes tudi iz skodelice kave bolj slabo vidi.

Kaj se skriva za vašo skodelico kave?
  • Bela kava

Kaj o dami pove naročilo bele kave? V prvi vrsti je to sproščena in zabavna oseba. Je samozavestna ženska, ki ve, kaj hoče, in se ne skriva za puhlimi frazami. Bela kava je njeno crkljanje in razvada, ki se je ne želi znebiti.

Seveda pa lahko tudi želja po popotovanjih v druge dežele iz 'bele kofetarice' privabi še drugačna naročila: 'eno café au lait, prosim' je jasen znak, da je dama ravno bila v Franciji in da jo mika francoski način življenja.

  • Kava z mlekom

Če vaša kolegica ali celo šefica naroči kavo z mlekom, potem pozor – to je oseba, ki ne izbira sredstev in je ves čas pripravljena na skok. V resnici take ženske niti nimajo časa za kavo, čeprav bi v vsakem trenutku potrebovale dvojni ekspreso.

  • Macchiato

Oh, ja, za mizo sedite s super kultivirano damo, ki ima rada Italijo. Najbolje, da naročite kar isto kot ona, tako zagotovo ne boste zgrešili. No, okej, če ste bolj mahnjeni na Francijo, potem naročite café au lait, to bi moralo narediti vtis.

  • Črna kava

Stroga dama ima vse pod nadzorom. Če si kavo sladka, jo to naredi malo milejšo, grenka, črna kava – oh, joj, ne zobajte češenj s 'črno kofetarico'.

Iz Lise

Značke: kava

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri