Kako vam zamrznjen grah lahko pomaga zaspati?

Kako vam zamrznjen grah lahko pomaga zaspati? (foto: Profimedia) Profimedia
30. 7. 2022

Če imate težave z nespečnostjo, vam pri tem lahko pomaga tudi zamrznjen grah. Preverite, kako.

Danes na družbenih omrežjih lahko najdemo že številne trende. Nekateri so nenavadni, zabavni, spet drugi so lahko celo nevarni. Po drugi strani pa so nekateri trendi lahko zelo koristni.

TikTok uporabnica Frankie Simmons je delila koristno informacijo, ki je obnorela svet. Zaupala je, kako je z enostavnim trikom rešila svojo nespečnost. "Pred leti sem se zbujala sredi noči in bila zelo tesnobna. Morala sem vstati iz postelje in opraviti dihalne vaje, piti čaj in se večno truditi, da bi zaspala." A vse se je spremenilo na dan, ko je spoznala, kako lahko svoje spanje izboljša s pomočjo mrazu.

Frankie je v svojem videu pojasnila, da gre v bistvu za nekakšno 'zaledenitev' vagusnega živca. "Gre za enega najdaljših živcev, ki je med drugim zaslužen tudi za pomiritev sistema," je pojasnila.

Ravno nanos mraza na vagusni živec pa med drugim pripomore tudi k temu, da se lažje pomirimo in zaspimo. "To lahko storite, da se tuširate z ledeno vodo ali izvajate ledene potope. Če te možnosti nimate, pa si lahko pomagate tudi tako, da na sredino prsi položite obkladek, zavit v brisačo. Nato se uležite za vsaj 15 minut in pustite telesu, da se umiri," razlaga Frankie.

Frankie pravi, da ne potrebujete nobenih posebnih obkladkov; dovolj je, da v brisačo zavijete vrečko zamrznjenega graha. "Ko sem za ta trik izvedela, nisem sploh imela doma vrečke ledu, zato sem uporabila kar vrečko zamrznjenega graha. Ta trik mi je resnično spremenil življenje," je še dodala Frankie.