Da je Slovenija čudovita, potrjuje tudi veliko tujih gostov, ki se poleti radi oglasijo pri nas. Vedno bolj so priljubljeni zeleni kotički, ki ponujajo pristen stik z naravo in priložnost za popolno sprostitev, proč od elektronskih naprav in drugih skrbi. 

Eden takšnih je zagotovo tudi Slovenia Eco Resort, ki se nahaja ob vznožju Kamniških Alp. Pravljična vasica vas bo spomnila na Veliko planino, saj so lesene hišice zgrajene po vzoru edinstvene arhitekture pastirskih bajt. Našli boste stolp, na katerega se lahko povzpnete in vasico opazujete z višine, pa restavracijo, prijeten kotiček za skodelico kave, organizirajo tudi poroke ... 

V ljubkih hišicah lahko tudi prespite. arhiv eco resort

V ljubkih hišicah lahko tudi prespite.

Družbo gostom delajo živali, nekatere iz ograd, druge bodo prikorakale kar mimo vas. Na začetku vasice boste v ogradi videli ovce in koze, pa zajčke, srne in prosto sprehajajoče race, labode ter druge živali. Nenavadna zgodba turista se začne ravno tukaj ... 

Slovenia Eco Resort ponoči arhiv eco resort

Slovenia Eco Resort ponoči

Kaj se je zgodilo? 

Resort je obiskalo nekaj kitajskih turistov, ki so si lepega dne za kosilo zaželeli kar eno od račk, ki se prosto sprehaja tam. Osebje je bilo nad njegovo željo začudeno, niso natanko vedeli, kaj storiti, saj se kaj takšnega še nikoli ni zgodilo. Upoštevati željo gosta ali ne? No, račke na koncu niso postregli, a z gostom ni šlo tako gladko. Preverite v videu. 

V videu eden od zaposlenih v resortu razloži, kaj natanko se je zgodilo, hkrati pa izrazi dilemo pri reku: gost ima vedno prav. Ali to res drži? 

"To so naše sopotnice v resortu. Ne vem, katero izmed njih naj  bi mu dal: Meto, Ivana ...?" pojasnjuje. To je povedal gostu, ki pa se ni strinjal in je trdil, da ima gost vedno prav. 

Race na koncu ni dobil, ostaja pa dilema ...

Kaj menite vi? Da ste kot kupec in gost kralj in imate vedno prav? Če mislite, da ima gost prav, katero račko bi pojedli? 

Če se boste potikali po Kamniku in okolici, se ustavite še v Predaslju in ob izviru Kamniške Bistrice, kjer boste našli ohladitev tudi v najbolj vročih dneh. Zelo pogumni obiskovalci se v mrzel izvir celo potopijo, za vse pa je tam dom, v katerem vam postrežejo tudi kaj sladkega, pa kavo in ostalo. 

Dobro pripravljeni pohodniki pa se lahko odpravite na Veliko planino, kamor pelje tudi gondola, ali pa se povzpnete peš. 

Predaselj zasebni arhiv

Predaselj