Tinkara Fortuna (Bepop) na prelomnici - življenje se ji je popolnoma spremenilo

Tinkara Fortuna (Bepop) na prelomnici - življenje se ji je popolnoma spremenilo (foto: Arhiv Pop tv) Arhiv Pop tv
18. 6. 2022

Ime Tinkara Fortuna vam je verjetno znano predvsem v povezavi s skupino Bepop in njihovimi največjimi hiti. Kaj pa Tinkara počne danes? Z njo smo tokrat poklepetali tudi o aktivnem življenju, kuhanju, jutranji rutini ... 

Čeprav smo Tinkaro vprašali marsikaj, začnimo s tem, po čemer jo pozna javnost: pevka, ki na odru rada tudi zapleše in prekipeva od dobre energije, kar ste si lahko ogledali v živo na dogodku POPSTARS United. A če malo pomislimo, petje in premikanje na odru ni mačji kašelj. Za to je potrebne kar nekaj kondicije, s čimer se strinja tudi Tinkara: "Ja, je zelo poseben izziv, ker se ob plesu hitro zadihamo. Definitivno sem bila takrat, 20 let nazaj, v boljši fizični pripravljenosti, a hkrati sedaj veliko bolj uživam v danih trenutkih na odru." 

Koncerte, polne dvorane in glasbenike običajno povezujemo tudi s poznim odhodom v posteljo in spanjem do kosila, vendar pri Tinkari ni tako. Vsaj ne sedaj. Prebuja se že ob peti ali šesti uri zjutraj, saj si rada vzame nekaj trenutkov samo zase, preden se prebudi njena družina: "Do 7.00 zjutraj, ko vstanejo ostali člani družine, že marsikaj postorim." Zgodnje prebujanje, zbiranje misli in načrtovanje dneva, ki je pred njo, je nekakšna priljubljena rutina, ki se je rada drži. 

Nikoli ni poležavala prav dolgo, nam pove: "Ne potrebujem veliko spanca. Že od nekdaj. Tako da se zelo zgodaj zbudim tudi, če pridem domov iz nastopa okrog četrte ali pete ure zjutraj. Takrat se zbudim med osmo in deveto."

Trenutno članica skupine Bepop počne še marsikaj drugega, pred kratkim se je podala na pot v Mehiko, kjer je predstavila svojo otroško knjigo v španščini. Ob vseh projektih je težko najti čas zase in ostati aktiven, a je našla rešitev.

Leto 2018 je bilo za Tinkaro prelomno. Njeno življenje se je spremenilo iz predvidljivega v odkrivanje neznanega, a kot pravi, se je tega veselila. 

Aleš Bravničar
"Pustila sem redno službo in se podala na svojo podjetniško pot, predvsem pa sem začela delati in se ukvarjati v večini s projekti, ki me veselijo."

Prej predvidljiv urnik se je spremenil v razburkanega, saj si je morala sama organizirati dneve in včasih delati tudi zvečer, ali takrat ko so ostali že uživali v prosti dneh. Podjetniška pot je vse prej kot lahka. 

"Znam se tudi ustaviti, zadihati, umiriti misli ter organizirano pluti čez sicer zelo pestre dneve, ki jih zahtevata podjetništvo in velika družina," razkrije svoj recept. 

Sprejela je še eno dobro navado, ki vas bo presenetila: "Od 1. 1. 2020 ne pijem več alkohola. Pa ne zato, ker bi prej pretiravala, ampak enostavno spoznaš, da je to čisto nepotrebno in odveč v življenju." 

Kaj pa sprostitev in zabava? Energična mati treh hčera najde čas tudi za to. Najraje se sprošča ob dobri knjigi, lahkotnem sprehodu in s plesom. "Sem zelo družaben tip človeka, obožujem ljudi, pa vendar z leti vedno bolj uživam tudi v tišini in samoti." Svojo družino rada razveseljuje tudi s kuhanjem, vsi pa so ljubitelji testenin na različne načine. 

Njen najljubši poletni kotiček, ki jo napolni z energijo, se ne nahaja prav daleč: v Savudriji preživlja čas s svojo družino in uživa v lepih trenutkih. Na dopust pa se nikoli ne odpravi brez "kopalk, brisače in knjige," doda.