Ljudje, ki sovražijo dramo, imajo takšne lastnosti

Ljudje, ki sovražijo dramo, imajo takšne lastnosti (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2021

Nekonfliktni ljudje se izognejo marsikateri nepotrebni drami in stresu, skupne  pa so jim tudi nekatere druge lastnosti. 

Kako se ljudje odzovejo v določeni situaciji, nam pove veliko o njihovi osebnosti. Preverite, ali se najdete v spodnjih lastnostih, ali spadate med tiste, ki zaženejo vik in krik, ko kaj ni v skladu z njihovimi pravili ter se vedno postavijo zase. 

Ljudje, ki se izogibajo drami v velikem loku ...

  • Izbirajo svoje bitke

Vsaka šefova zahteva ni vredna prepira ali ugovora, tudi če presega dolžnosti, za katere je določena oseba zadolžena. Ljudje, ki se drami na veliko izogibajo, se tega zavedajo in mirno prikimajo odločitvi, četudi jim ni povšeči. Vse pač ni vredno njihove energije, ki jo raje porabijo za ljudi in stvari, ki jim nekaj pomenijo. 

  • So odprtih misli

Samo zato ker se želijo izogniti konfliktom, še ne pomeni, da so privezani na svoje mnenje in ne sprejemajo drugačnih pogledov na svet. Ko pride do prepira, skušajo razumeti obe strani, a se ne vtikajo, če niso neposredno vpleteni. Izbira "prave" strani ni v njihovi naravi. Nikoli ne bodo pogovora začeli s provokativnimi temami, ki bi lahko sprožile prerekanje. 

  • Radi ustrežejo 

Kar ni vedno dobro, saj bi bilo včasih bolje, da bi se postavili zase in povedali, da ni vredu, če prijatelj že četrtič opusti načrte za izlet. Njihov čas postane manj vreden in skoraj samoumevno je, da se bodo vedno prilagodili. Prav tako se lahko zgodi, da si nakopljejo preveč dela, ker ne želijo reči ne, čeprav se zavedajo, da vsega ne bodo zmogli. 

  • So delavni 

Ker si ne vzamejo časa za dramo, opravljanje in ves stres, ki ga to prinese, imajo več časa za delo. Z mislimi so običajno na več koncih, vedno iščejo najbolj učinkovite rešitve, s katerimi bo delo opravljeno hitro in brez napak. Želijo doseči kar največ v omejenem času, zato si pogosto zadajo prevelike obremenitve. 

  • Ne marajo odkrito govoriti o čustvih

Čustveni in zelo odkriti pogovori bi razkrili njihovo ranljivo stran in bojijo se, da bi zato izpadli šibko in predvsem dramatično. Njihova rešitev je, da mnenja in čustva kopičijo v sebi, kar pa seveda na dolgi rok ni zdravo. 

  • So verjetno prestali travmo

Takšno izogibanje vsakršni drami je lahko tudi znak, da oseba okreva po travmi, ali je v preteklosti doživela kaj, zaradi česar se ne želi vključevati v konflikte. Samo pomislite: nasilni odnosi, okolje in situacije ne spodbujajo ravno izražanja lastnega mnenja in čustvenih odzivov, ki vse skupaj običajno še poslabšajo. Nekonfliktne osebe so se zato naučile čustva zadržati zase. 

Preverite tudi Preden se posvetite ciljem, izberete vadbo in dieto, morate narediti TO ali pa S kolesom ali peš: iz Kranjske gore ali Planice do planinskega doma Tamar

Vir: Bustle