Mrzle noge so preteklost

Mrzle noge so preteklost (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
4. 1. 2015

Marsikdo se spopada z večno mrzlimi stopali. Ta neprijetna nadloga nas lahko spremlja skozi vse leto, ko se zunaj temperature vrtijo okoli ničle, pa so pogosto tudi vzrok prehladov. Privoščite si vodno kopel in se poslovite od mrzlih nog.

Da si ogrejete stopala, je najboljša pospešitev krvi po žilah. To lahko storite s posebno obliko hidroterapije - s knajpanjem.

Knajpanje - moč vode

Knajpanje je metoda dr. Kneippa, znanega nemškega duhovnika in začetnika hidroterapije, pri kateri noge za nekaj minut potopite v hladno vodo in nato za nekaj minut v toplo.

Če postopek nekajkrat ponovite, boste poskrbeli za boljšo prekrvavitev v nogah in poskrbeli, da vaše noge ne bodo več mrzle.

Terapija se vedno začne v topli vodi, nato se nadaljuje v hladni. Postopek izmenjavanja tople in mrzle vode je priporočljivo ponoviti največ dva- do trikrat, pri čemer terapijo praviloma vedno končamo z mrzlo vodo.

Metoda, poleg pospešitve krvi po žilah, odpravlja utrujenost, z njo spodbudimo vegetativni živčni sistem, sprostijo se mišice, telo pa znova najde svoje ravnotežje.