Najvišja ženska na svetu hotela prvič na letalo - tako se je odzvala letalska družba😮

Najvišja ženska na svetu hotela prvič na letalo - tako se je odzvala letalska družba😮 (foto: profimedia) profimedia
7. 11. 2022

Rumeysa Gelgi je po Guinnessovi knjigi rekordov najvišja ženska na svetu. Zaželela si je nekaj, kar do sedaj ni bilo mogoče. Poglejte, kako je odreagirala letalska družba. 

Rumeysa Gelgi je visoka malo manj kot 215 cm in prihaja iz Turčije, za najvišjo pa jo je leta 2021 razglasila Guinnessova knjiga rekordov. Pred tem jo je ista knjiga razglasila za najvišjo najstnico, danes pa je stara 24 let. Njeno stanje je zdravstvene narave, kot boste videli v nadaljevanju. 

Lahko si predstavljate, da je tako izjemno visokim kot izjemno nizkim osebam v življenju nekoliko težje, saj se morajo stalno prilagajati svetu, ki ni narejen zanje. Rumeysa zaradi svoje višine pri premikanju večinoma uporablja kar invalidski voziček ali hojico, saj je njeno gibanje nekoliko oteženo. Njeno stanje je posledica Weaverjevega sindroma. To je genetska motnja, pri kateri kosti rastejo izjemno hitro, zaradi česar je oseba veliko višja kot bi bila drugače. 

Višina je Rumeysi marsikaj odvzela in preprečila, med drugim iz tega razloga ni nikoli letela z letalom, saj je bila že kot mlajša vedno prevelika. 

Sedaj se ji je želja končno uresničila! 

Septembra se je Turkinja podala na svoj prvi let, in sicer iz Turčije v San Francisco. Let je bil vse prej kot običajen, saj si lahko predstavljate, da ni mogla sedeti na enem sedežu. 

Letalska družba Turkish Airlines je rešila ta problem: letalo so prilagodili njeni višini tako, da so odstranili 6 stolov in jih zamenjali s posebno mizo, na kateri je Rumeysa potovala. Očitno je bila nad prijaznostjo in iznajdljivostjo precej navdušena, saj je objavila kar nekaj slik s 13-urnega leta. Pot je opisala kot brez napak, tekla naj bi povsem gladko. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)

"To je moj prvi let, ampak zagotovo ne bo zadnji. Od sedaj naprej bom zelo počaščena in vesela, da lahko letim v različne dele sveta s Turkish Airlines. Velik hvala vsem, ki ste bili vpleteni v pripravo na moje potovanje," je zapisala. Iz tega lahko sklepamo, da se bo kaj kmalu podala na novo potovanje.