Ste vedeli, da s pomočjo RIŽEVE VODE lahko pridete do sijočih in zdravih las?

Ste vedeli, da s pomočjo RIŽEVE VODE lahko pridete do sijočih in zdravih las? (foto: Profimedia) Profimedia
6. 9. 2022

Riževa voda naj bi imela neverjetne učinke na lase! Preverite, kako jo uporabiti.

V zadnjem času je uporaba "riževe vode" postala pravi trend, ki je obnorel svet. Na družbenih omrežjih mnogi uporabniki trdijo, da si s pomočjo te posebne tekočine izpirajo lase, kar naj bi imelo neverjetne učinke. To posebno tehniko so pohvalile tudi zvezdnice, kot so Kim Kardashian ter Cardi B.

Kaj je riževa voda in kako jo uporabite?

V večini objav na spletu, uporabniki skodelico belega, suhega riža, ki ga najprej izperejo in odcedijo. Nato zrna namočijo v skodelico vode ter vse skupaj zaprejo v posodo in pustijo stati 24 ur na sobni temperaturi. Po tem riž dobro odcedijo, vodo pa uporabijo za nego las.

Pridobljeno riževo vodo uporabite tako, da jo nanesete na suho lasišče ter tekočino razporedite po celotni dolžini las. Pustite delovati 20 do 30 minut, nato pa lase operite enako, kakor običajno.

Kako riževa voda učinkuje?

Ljudje so si lase izpirali z riževo vodo že dolgo, preden se je ta trend pojavil na družbenih omrežjih. Leta nazaj bi jo uporabljale predvsem azijske kulture.

Riževa voda vsebuje veliko vitaminov in oksidantov, ki naj bi bili koristni za zdravje ter rast las. Redna uporaba naj bi pripomogla k obnovi ter rasti las. Poleg tega pa naj bi povrnila zdravje lasnih mešičkov, ki so bili poškodovani zaradi stresa, barvanja, zdravstvenih težav ter drugih dejavnikov.

V kolikor imate kakršne koli težave z lasmi ali lasiščem, pa se pred uporabo posvetujte s strokovnjakom.