TO se zgodi z vašim telesom, če se tuširate več, kot enkrat na dan

TO se zgodi z vašim telesom, če se tuširate več, kot enkrat na dan (foto: Profimedia) Profimedia
10. 1. 2022

Si tudi v prho privoščite dva ali večkrat dnevno? Preverite, kako to vpliva na vaše telo.

Lasje prej postanejo mastni

Po pranju imajo lasje zdrav in sijoč videz, a pogosto umivanje povzroči, da postanejo prej mastni. Vsakič, ko nanesete šampon na lase, se lasišče nekoliko osuši, kar sproži, da lasišče začne proizvajati več olj. Če pogosto nanašate šampon, dobi vaše lasišče "sporočilo", da mora neprestano proizvajati več olj. Rezultat? Vaši lasje se hitreje mastijo.

Pride lahko do težav z neplodnostjo

Vaši intimni predeli imajo drugačen pH, kakor ostali deli telesa. Ob uporabi gelov za prhanje in mila lahko spremenimo ta pH, kar lahko privede do bakterijskega neravnovesja, vnetja, razdraženosti in celo težav z neplodnostjo. Uporabljajte mila, namenjena posebej intimnim predelom, vseeno pa je odsvetovano (pre)pogosto prhanje. 

Vaša koža se izsuši

(Pre)pogosto tuširanje vpliva tudi na kožo. Ob uporabi gelov za prhanje, mila in vroče vode odstranite iz kože tudi zdrave bakterije ter olja, ki jih vaša koža potrebuje. Ravno ta olja pomagajo ohranjati vašo kožo svežo in mladostno, ob prepogostem tuširanju pa jih začne primanjkovati. Celo nekateri dermatologi priporočajo tuširanje samo 2 - 3 x tedensko, da bi se izognili suhi in razdraženi koži.

Povzeto po Brightside.me