Vosek, depilacija ali britje?

Vosek, depilacija ali britje?  (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
14. 6. 2013 Vir: Lisa

Ženske bo na plaži ali ob bazenu prej spravila v zadrego nedepilirana koža kot pa kakšen odvečen kilogram ali ponesreči odpet modrček. In kako boste najlaže poskrbele za gladko kožo?

Obraz

Lasišče je čudovito, ko je poraščeno z lasmi, ampak nadležne dlačice na obrazu? Te so popolnoma odveč! Košate obrvi zares niso privlačne pa še lepo oblikovane obrvi vam odprejo pogled in vam naredijo večje oči.

Za puljenje obrvi je zelo pomembno, da imate dobro pinceto, saj lahko v nasprotnem primeru poškodujete kožo ali pa celo dlako samo odščipnete in ne izpulite korena, kar pomeni, da vam bo hitro zrasla nazaj.

Kar pa se tiče dlačic nad zgornjo ustnico, obstaja več načinov.

Če jih imate bolj malo, jih populite kar s pinceto, drugače pa se v drogerijah dobijo trakovi, ki so povoskani in so dovolj nežni za odstranitev dlačic.

Če verjamete, da je vse na vašem telesu z namenom, potem lahko dlačice samo posvetlite in ne bodo tako vidne. Tega nikar ne poskušajte doma, ampak pustite, da vam to naredi strokovnjakinja v kozmetičnem salonu.

Po kakršnikoli odstranitvi dlak kožo namažite z aloje vero, pred puljenjem pa ohladite s kocko ledu, kar bo omrtvičilo tisti predel, da vas ne bo tako bolelo.

Podpazduha

Zdaj bo to najbolj aktualno, saj je poletje tukaj in majice brez rokavov bodo ponovno aktualne.

Odstranjevanje dlačic pod pazduho je najbolj enostavno kar med jutranjo prho. To ni samo lepo, ampak tudi higiensko, saj se lahko med potenjem razvije nezaželeni smrad.

Pri britju pazite, da redno menjate rezilo in da uporabite gel ali peno, ki hkrati tudi neguje razdraženo kožo.

Lahko pa poskusite z depilacijsko kremo. Vendar je ta postopek malce dolgotrajnejši. Kremo namažete, pustite delovati 10 minut ter jo odstranite z lopatko, ki je priložena.

Nasvet: Če nimate pene za britje, lahko namesto tega uporabite otroški losjon, balzam za lase, losjon za telo, milo ali gel za prhanje.

Noge

Za odstranjevanje dlak na nogah obstaja največ metod.

Lahko jih preprosto obrijete, vendar bodo hitro zrasle nazaj še močnejše in gostejše. Lahko jih depilirate v kozmetičnem salonu ali pa kupite trakove za enkratno uporabo in se depilirate same kar doma.

Najboljša in najdolgotrajnejša pa je metoda odstranjevanja z epilatorjem. Zdaj je na voljo več različic. Dlako z epilatorjem odstranite skupaj s korenom, kar pomeni, da bodo dlake zrasle počasneje, sčasoma pa se bodo še razredčile.

Bikini

Če ne prej, nas začnejo bikini dlačice motiti, ko oblečemo kopalke. Najboljši način odstranitve dlačic je zagotovo depilacija, ki se lahko naredi z voskom ali sladkorno peno.

Če boste to počele doma, potem pazite, da hitro potegnete trak ali peno, in sicer zmeraj v nasprotni smeri rasti dlak.

Če ste bolj občutljive sorte, poskusite z depilacijsko kremo. Seveda pa je tudi britje primerno, a dlake zrastejo zelo hitro, celo vsak tretji dan.

Kaj pa je to?
  • Elektro depilacija: Postopek za trajno odstranjevanje dlak, pri katerem tanko, sterilno sondo vstavijo v kanal dlačice, kjer udarna napetost uniči korenino.
  • Sladkorna masa: Z maso sladkorja, limoninega soka in vode dobimo zmes, ki jo nanesemo na dlačice, pustimo nekaj sekund, da se ohladi, in potegnemo v nasprotni smeri rasti dlak.
  • IPL je tehnologija z intenzivno pulzirajočo svetlobo, ki je sestavljena iz več žarkov z različnimi valovnimi dolžinami. Z reakcijo na melanin se pulzirajoča svetloba spremeni v toploto, ki učinkovito uniči mešiček dlake. Tehnologija je primerna za odstranjevanje dlačic na telesu.
  • Orientalsko: Postopek, kjer s posebno tehniko puljenja izpulijo dlako skupaj s korenino.