Vse kar morate vedeti o nanašanju sončne kreme

13. 6. 2019

Poletne temperature so končno tu, zato še enkrat preverimo, ali smo pravilno nanesli sončno kremo, da bomo zares lahko uživali.

Slika 1/4

Nekaj nepisanih pravil O UPORABI SONČNE KREME, ki naj bo zagotovo na vrhu nakupovalnega seznama. In naj kar takoj opomnimo, da zdrava zagorelost kože ne obstaja.

1. Sončno kremo uporabite vedno, ko se odpravite ven. Ne spomnite se nanjo le ob bazenih in na morju, saj vas sončni žarki lahko ujamejo tudi med igranjem tenisa in na sprehodu z vašim kosmatincem. Večkrat se opomnite, da z vsakim izpostavljanjem soncu povečate tveganje za opekline in določene kožne bolezni.

2. Z nanosom kreme ne čakajte, dokler ne pridete na plažo ali ven. Nanesite jo že 15 minut pred odhodom in ji dajte čas, da se primerno vpije in vas lahko zaščiti. Ne pozabite, da senčniki ne nudijo popolne zaščite.

3. Namažite se tudi, kadar je oblačno. Se vam je že zgodilo, da ste opekline staknili tudi na dan, ko so nebo prekrivali oblaki? Prav lahko se zgodi. Žarki pronicajo skozi oblake in so enako nevarni kot takrat, ko je nebo brez oblačka. Zato ne oklevajte z nanašanjem sončne kreme.

profimedia

Ste že sodelovali v nagradni igri za TO super nagrado?

Potem pa hitro preverite! Sodelujete TUKAJ.

Kmalu izberemosrečnega nagrajenca! 

nagrada