ORLOVA ZGODBA: To je zgodba vsakega izmed nas

ORLOVA ZGODBA: To je zgodba vsakega izmed nas (foto: unsplash) unsplash
3. 4. 2020

Bili ste rojeni, da postanete orel, ki svobodno leti.

Možakar je hodil po cesti in našel jajce. Ni bilo običajno kokošje jajce, temveč orlovo jajce. Vzel ga je domov in dal v svoj kokošnjak za hišo. Kmalu se je orel izvalil in odrastel z ostalim piščančki.

Orel je nato celo življenje počel, kar so počele kokoši. Ril je po zemlji, iskal črve in insekte, s katerimi se je hranil. Poletel je le nekaj centimetrov v zrak, kot ostale kokoške in kokodakal. Čas je mineval in orel se je staral.

unsplash

Nekega dne je nad seboj videl nekaj, kar je nadvse veličastno jadralo po nebu med oblaki. “Kaj je to?” vpraša kokoške. “To? Oh, to je orel, kralj vseh ptic, vladar neba. Ampak me smo samo kokoši in sodimo na zemljo,” odgovorijo kokoši. Orel je živel in umrl kot kokoš, ker je verjel in bil prepričan, da je tudi on kokoš. 

To je zgodba vsakega izmed nas, ki si ne upa poleteti, ker verjame, da ne zmore, da sodi na tla in ne med oblake. Bili ste rojeni, da postanete orel, ki svobodno leti. Vprašanje je le, koliko časa boste potrebovali, da se boste tega zavedali. Da boste nekaj naredili ter pokazali svoj pogum. 

Vir: Prince Ea (YouTube)

Poglejte si še: 7 modrosti DOLENJSKE BABICE ali pa Menih, ki pravi: "Vedno vam nekaj manjka. Nikoli niste zadovoljni."

 
 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri