10 najbolj prijaznih držav za turiste

Lokalni ribič na maroški obali. (foto: Profimedia) Profimedia
24. 7. 2013

Če smo v prejšnjem članku pisali o 10 najmanj prijaznih državah za turiste, potem moramo tudi o drugi strani te lestvice, ki jo je objavil Svetovni gospodarski forum marca letos. Podatki se nanašajo na poročilo o odnosu prebivalcev države do tujih obiskovalcev.

10 držav, kjer so tujih obiskovalcev najbolj veseli:

Islandija

Otoška država sredi severnega Atlantika je poznana po svojih naravnih lepotah, kot so vulkani, ledeniki in gejzirji. Zaradi svoje severne lege so poletne noči izjemno kratke, saj sonce junija praktično nikoli popolnoma ne zaide.

Islandija

Nova Zelandija

To moderno državo v južnem Pacifiku sestavljata dva glavna otoka, Severni in Južni. Poznana je po neokrnjeni naravi, saj kar 80 % prebivalcev živi v mestih. Je ena najbolj oddaljenih držav od Slovenije.

Nova Zelandija

Maroko

Kraljevina Maroko je zanimiva država z bogato tradicijo, ki vse leto na obisk vabi veliko turistov, tudi slovenskih. Turisti imajo najraje Tanger, Agadir in 'filmsko' Casablanco. Barve v Maroku so čudovite, od vseh odtenkov rjave do rumene, ki se mešajo z zelenimi palmami in modrim morjem ter nebom.

Maroko

Makedonija

V nekdanji najbolj južni jugoslovanski republiki živi nekaj čez dva milijona prebivalcev. Največ turistov obišče Ohridsko in Prespansko jezero ter prestolnico Skopje.

Makedonija

Avstrija

Naša severna soseda velja za eno najbolj turistično obleganih držav na svetu. Od idile zimskih športov do bogate zgodovine in mestnih biserov, kot sta Dunaj in Salzburg. Ena najbolj razvitih držav na svetu ponuja za vsakega nekaj.

Avstrija

Senegal

Je popularna turistična destinacija Zahodne Afrike. Kljub številnim tujim vplivom skozi zgodovino je uspela ohraniti svojo pristnost.

Senegal

Portugalska

Je znana po portovcu in dolgih plažah ob Atlantiku, ponuja pa še veliko drugega – zanimivo arhitekturo, odlične jedi in tradicionalno glasbo.

Portugalska

Bosna in Hercegovina

Sarajevo je vedno živahno in predvsem se boste do sitega najedli dobrot z žara. Naredite še izlet v Mostar, po dolini Neretve skozi Jablanico, ustavite se pri spominskem kompleksu Bitke na Neretvi, ob porušenem mostu.

Bosna in Hercegovina

Irska

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bila Irska najhitreje razvijajoča se država Evropske unije. Napredek je viden tudi v Dublinu, ki se je iz nezanimivega, povprečnega in sivega mesta v zadnjem desetletju razvil v eno najbolj trendovskih, vibrantnih in obiskanih, žal pa tudi eno najdražjih evropskih prestolnic.

Irska

Burkina Faso

Je ena izmed najboljših destinacij za vse, ki bi radi obiskali zahodno Afriko in raziskovali njeno glasbo in kulturo nasploh. Velja za eno najbolj prijaznih in do nedavna tudi varnih afriških držav, kljub temu pa jo letno obišče le peščica turistov.

Burkina Faso

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri