7 pozitivnih učinkov kampiranja v naravi

7 pozitivnih učinkov kampiranja v naravi (foto: Profimedia) Profimedia
9. 8. 2017

Ste letos že preživeli nekaj dni v šotoru? Če še niste, je skrajni čas, saj vam bo to prineslo veliko pozitivnih stvari.

Zakaj naj bi se odpravili v naravo s šotorom in spalno vrečo?

  1. Ker nas bivanje v naravi prebudi - na povsem nov način. 
  2. Ker se čas končno ustavi.
  3. Opazujemo lahko naravo, gore, rastline, reke, jezera, živali, zemljo, zvezde ponoči... Uživamo v tišini. Končno lahko le sedimo in opazujemo ter ne počnemo 5 stvari hkrati, kakor večina od nas to počne v vsakdanjem življenju. Končno se ustavimo in pogledamo ter začutimo hvaležnost za vse, kar imamo okrog sebe. 
  4. Ker se lahko končno distanciramo od množice elektronskih naprav. Uporabo telefonov in računalnikov omejimo na minimum. Na začetku je morda težko, a ko boste enkrat uspeli, boste začutili posebno svobodo, ki jo to prinese. Morda vam pomagajo prostori, kjer ni signala in internetne povezave. Kjer je edina povezava, povezava s samim seboj.
  5. Ker čas preživet v naravi dokazano zmanjšuje stres, psihično izčrpanost ter depresijo.
  6. Zaljubimo se v naravo in naš planet. Ne moremo zaščiti nečesa, če tega nimamo radi. Zato je vredno vzpostaviti odnos z naravo, da si jo prizadevamo zaščititi in obvarovati.
  7. Okrepimo medsebojne odnose z ljudmi in vzpostavljamo nove odnose v realnem svetu.

Pokličite prijatelje, vzemite psa, zberite družino ali prepričajte partnerja. Vzemite s seboj le najbolj potrebno: hrano, vodo, toplo nepremočljivo oblačilo, spalko, lučko…

Še več razlogov, zakaj kampirati najdete tukaj. 

Preberite si še: Praktični nasveti za kampiranje.