Berchtesgadener Land - smučarski raj

13. 1. 2012

Berchtesgadener Land leži v objemu veličastnega zgornjebavarskega gorskega sveta. Tukaj zapade na metre snega, gostoljubnost domačinov pa je edinstvena. Pustite se začarati od tega prelepega zimskega sveta ...

Watzmann, kralj berchtesgadenških vrhov

Že tisočkrat naslikani Watzmann, ki je s svojimi 2713 metri tretji najvišji vrh Nemčije, je tudi nesporen kralj Berchtesgadener Landa. Ob njegovem vznožju leži Königssee, čigar obrežja zima začara v očarljivo pokrajino.

Podamo se na sprehod po poti Königseer Fuflweg, ki poteka skozi zasnežene gozdove in mimo lesketajočih se snežnih polj. Na poti se ustavimo v gostišču Haus des Gastes v Schönauu, kjer se okrepčamo s slastnimi bavarskimi jedmi.

V mestu Königssee imajo sankališče in progo za bob, kjer vsako leto prirejajo Viessmannovo tekmovanje za svetovni pokal v bobu.

Kot v drugem času

Osrednji kraj tega obmoãča je Berchtesgaden. Njegova zgodba se je pričela z grofovsko družino von Sulzbach, ki je tukaj v letu 1108 ustanovila avguštinski kanoniški samostan. Mesto je potemtakem staro in na sprehodu od osrednjega trga na območje samostana in grajskega trga se počutimo kot v starih časih.

Občutek imamo, da mestni stolpi in zvoniki kar tekmujejo v tem, kdo bo bliže jekleno modremu nebu in da sosednji vrhovi počnejo prav to. To je nepozaben pogled.

Sankanje in smučanje na Jennerju in Obersalzbergu

Seveda tukaj ne manjka tudi smučarske zabave. Proge z višinske postaje na Jennerju (1874 m) so zelo športne, zato rekreativni smučarji raje smučajo na Jennerwiesenih, ki se nahajajo malo nad
srednjo postajo.

Na dolinski postaji žičnice Obersalzbergbahn si lahko sposodite sanke, s katerimi se potem spustite navzdol po 4 km dolgem naravnem sankališču, ki vodi skoraj do središča Berchtesgadena.

Za sprostitev lahko zavijete v savne kopališča Watzmanntherme (Berchtesgaden), za regionalne kulinarične užitke pa v tradicionalni lokal Rostalm.

Veličasten pogled

Berchtesgadener Land: Veličasten pogled na cesti Rossfeld-Höhenring

Ljubitelji gorske panorame bodo na svoj račun prišli na cesti na cesti Rossfeld-Höhenring. 16 km dolga cesta s cestnino je najvišja javna gorska cesta v Nemčiji (tudi do 1600 m). Cesta z naklonom do 13 odstotkov vodi od Berchtesgadena navzgor v visokogorje. Številna parkirišča omogočajo ustavljanje za uživanje v prelepih panoramah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri