Ideja za izlet: Dogodivščine, ki jih ponuja dolina Soče – in jih to poletje ne smete izpustiti

Ideja za izlet: Dogodivščine, ki jih ponuja dolina Soče – in jih to poletje ne smete izpustiti (foto: Shutterstock) Shutterstock
15. 6. 2018

Dolina Soče je raj za aktivne počitnice v naravi. Dogodivščin, ki jih ponuja, kar ne zmanjka, in tu boste našli svoje tudi tisti, ki radi preizkušate meje.

Lahko si nadenete čelado in jopič, pograbite veslo in se v družbi še vsaj desetih spustite po brzicah smaragdne lepotice. Lahko se pustite privezati za gležnje in se v Sočo spustite z mosta. Ali pa se podate še višje in skočite s padalom v tandemu.

V dolini Soče lahko prav vseh letnih časih najdete aktivnosti, ki vam bodo pisane na kožo.

Katere morate preizkusiti?

Vodna doživetja: kajak, rafting in kanjoning. Dobri plavalci se lahko seznanite z reko tudi iz ribje perspektive in preizkusite rečni bob ali hydrospeed, se po brzicah spustite z odprtim kajakom, na rečnem hrošču ali na supu.

Ljubitelji pohodništva in kolesarjenja imate na voljo številne poti, daljše, tematske, gorske, poti, primerne za družinske ture.

Posebno doživetje za vso družino bodo zagotovo pustolovski parki, za pogumne sta na voljo dva zipline parka.

Tu pa so še  opremljena plezališča, priložnosti za raziskovanje podzemnega sveta – pod vodstvom izkušenih jamarjev se odpravite v jamo Mala Boka in Srnica, najgloblje slovensko brezno Čehi 2, v Zadlaško jamo ...

Lahko pa se po pobočjih spustite z gorskim skirojem ali odkotalite v veliki žogi – zorbing.

Prva trail running proga v Sloveniji

Za ljubitelje teka v naravi je zdaj pripravljena tudi trail running proga, dolga 10 kilometrov, ki obkroži Tolmin, tekače in tekačice popelje po najlepših okoliških točkah in seveda ob Tolminki in Soči.

Proga je očiščena in urejena, dobila pa je tudi stalne oznake, ki bodo tekačem in tekačicam
v pomoč pri orientaciji vse leto.

Del urejene poti boste imeli tekači in tekačice priložnost preteči tudi na Soča Outdoor Festivalu, ki v Tolmin prihaja 29. junija.

Več: soca-outdoor.com in www.soca-valley.com