Enodnevni izlet: Botanični vrt v Ljubljani

8. 7. 2012

Botanični vrt je v Ljubljani prava oaza za oddih, saj boste tam redko naleteli na gnečo, v vrtu namreč vlada nekakšen poseben mir in človek se ob vsem tem zelenju povsem spozabi, da je sredi glasnega mesta.

Na dveh hektarjih površine je zasajenih več kot 4.500 rastlinskih vrst, podvrst in oblik.

Zadnja velika pridobitev je nov rastlinjak za tropske rastline, v načrtih pa je tudi obnova obstoječega. Izlet v botanični vrt ni utrudljiv, je pa zato zelo poučen, saj so vsa drevesa, rožice, trave ... označeni in opremljeni z imeni in podatki.

Botanični vrt v Ljubljani

Vrt je razdeljen na devet enot, od arboretuma s parkovno zasajenimi različni predstavniki dreves do gojitvenega dela z gredami za vzgojo in množenje rastlin, ki je hkrati tudi prostor za raziskovalno delo.

Botanični vrt v Ljubljani

Botanični vrt med počitnicami

Botanični vrt v Ljubljani bo predzadnji teden letošnjih poletnih počitnic organiziral botanične urice, ki so namenjene otrokom, ki so/bodo letos obiskovali prvi, drugi ali tretji razred osnovne šole. Program bo izveden ob zadostnem številu prijav, potekal pa bo od 20. do 24. avgusta 2012, med 7.30 in 16.30. Prijave sprejemajo do 15. junija.

Iz revije Lisa, foto: T. L.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri