Ideje za poletne enodnevne potovalne avanture

Ideje za poletne enodnevne potovalne avanture (foto: Tina Lucu) Tina Lucu
7. 7. 2015

Poletje je idealen čas, da si privoščimo krajši ali daljši pobeg v naravo, izlet ali potovanje.

Za sprostitev se odpravimo na lov za svežim zrakom, pokukajmo čez mejo ali pa pojdimo za nosom. Predstavljamo vam nekaj idej za poletne enodnevne potovalne avanture, na katere se lahko odpravite sami, v dvoje ali z družino in prijatelji.

Lepote naše dežele

Nedaleč od izvira naše smaragdne lepotice reke Soče je Kekčeva domačija, kjer lahko sprostite svoje misli v idili narave.

Na Krasu se lahko odpravite na sprehod po Pliskini poti, ki jo začnete v Pliskovici, značilni kraški vasi, in sledite markacijam. Kras je tudi odličen za kolesarske pustolovščine za bolj pogumne in za razvajanje z okusnimi lokalnimi specialitetami. Nad Vipavsko dolino lahko spočijete oči tudi ob razgledu s Trnovske planote.

Pliskina pot, Kras

Foto: www.slovenia.info

Na drugem koncu Slovenije v Prekmurju ne izpustite sprehoda ob Bukovniškem jezeru in Otoka ljubezni oziroma plavajočega mlina na Muri. Teren je zelo prijeten za kolesarske ture, tudi poleti. V lokalni gostilni povprašajte po dödölih, retaših, in zlevankah. Če ste ljubitelji skute, pa vam predlagamo, da gibanico pokusite tudi na štajerskem koncu Slovenije.

Bukovniško jezero

Vir: www.goprekmurje.si

Najlepše izlete lahko doživite še na Jezerskem, okusite izvir zdravilne mineralne vode Jezerska slatina, sprehodite se mimo idiličnega Planšarskega jezera ali odkrivajte lepote Slovenje v dolini Ravenske Kočne. Več: Jezersko - za kolesarje, pohodnike in sprehajalce

Jezersko

Preberite še Naravna kopališča v Sloveniji - osvežitev za konec tedna