Nagradna igra: Katero nemško mesto je na sliki?

18. 4. 2016 Promocijsko sporočilo

Prepoznajte mesto na sliki in sodelujte v nagradni igri.

S približno 12.000 turistov in 1,4 milijonov prenočitev v namestitvenih obratih z več kot 7.000 posteljami je mesto eno izmed največjih turističnih magnetov v Nemčiji. V raziskavi Nemške turistične organizacije se je leta 2012 grad iskanega mesta uvrstili celo na prvo mesto na lestvici TOP 100 najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v Nemčiji.

»Mesto ima zaradi svoje lokacije in prav posebne okolice resnično nekaj neprecenljivega,« to je pred več kot 200 leti v svoj dnevnik zapisal že znameniti Johann Wolfgang von Goethe. Kraljevi grad, ki se dviguje visoko nad mestom pa je njegova nezamenljiva krona.

Z zgodovino mesta je tesno povezana tudi več kot 600 let stara Univerza Ruperto Carola s svojo Staro avlo, ki skorajda spominja na notranjost kakšne cerkve. Univerza velja za najstarejšo v Nemčiji, znana znamenitost v mestu pa je tudi Philosophenweg oz. Pot filozofov, ki vodi na bližnji hrib in po kateri so se nekoč sprehajali številni učenjaki in na svežem zraku premlevali svoje misli.

Velja za eno najtoplejših točk v Nemčiji – tu uspevajo denimo japonska nešplja, ameriška cipresa, španska košeničica, portugalska češnja, limonovec, granatno jabolko, bambus, palme in bori. Tu vse tudi zacveti kar nekaj tednov prej kot v dolini. Pot filozofov in stari del mesta, kjer se nahajajo številni slikoviti trgi, cerkve, muzeji in druge znamenitosti, loči le nekaj minutni sprehod.

V mestu se nahaja tudi zgodovinsko in leta 2012 v celoti obnovljeno gledališče s tremi sekcijami, ob enem pa tudi veliko manjših zasebnih odrov.

Ples, gledališče, glasba – kulturno dogajanje v mestu je vedno živahno. Le nekaj mest v Nemčiji, ki so enako velika kot iskano mesto, se lahko dejansko pohvali s tako raznovrstno in raznoliko kulturno ponudbo. Od festivala kabareta in komedije »Carambolage«, Enjoy Jazz festivala in mednarodnega glasbenega festivala do gledališkega festivala ali priznanega grajskega festivala.

V kolikor mesta še vedno niste prepoznali imamo za vas še dodaten namig: Za ljudi po vsem svetu je mesto prava podoba romantične Nemčije.

Nemčija - počitniška dežela

Nagrade:

Glavna nagrada: Dve nočitvi za dve osebi z vključenim zajtrkom v hotelu HolländerHof, ki se nahaja na čudoviti lokaciji v osrčju starega dela iskanega mesta, neposredno ob starem mostu, mestno turistično kartico, vodeni ogled mesta in vožnjo s solarno ladjico "Neckarsonne".

3 tolažilne nagrade: zelena platnena vrečka Nature in zelena kapica.

Prijavite se

Za sodelovanje v nagradni igri uganite skrito mesto tega tedna in izpolnite obrazec Katero nemško mesto je na sliki.

Pravilen odgovor: Heidelberg

Preverite, kdo so nagrajenci nagradne igre.