Milano, mesto mode in bogate zgodovine

21. 12. 2015

Drugo največje italijansko mesto in središče Lombardije velja za enega od največjih komercialnih in finančnih središč, uvršča pa se tudi med najbogatejša mesta Evropske unije. Slovi kot modna prestolnica, ki lahko brez zadrege tekmuje z največjimi modnimi mesti, kot sta Pariz in New York. Vendar pa poleg mode ponuja tudi bogato kulturno in zgodovinsko zakladnico. Doživite pravi italijanski karakter Milana  z MasterCard Priceless Cities ugodnostmi!

Odkrivanje znamenitosti

Milano je znan po številnih kulturnih in zgodovinskih znamenitostih. Najslavnejša je zagotovo Milanska katedrala (Il Duomo di Milano), ki je odigrala pomembno vlogo pri soustvarjanju katoliške tradicije. Je peta največja katedrala na svetu.

Milanska katedrala

Pogled na spektakularno Milansko katedralo.

Za vse, ki želite doživeti Milano z idealno mero znamenitosti, si na zemljevidu označite:

  • Museo del Novecento ali t.i. Muzej 20. stoletja, ki je prava umetniška zakladnica z deli velikih imen: Picasso, Braque, Kandinsky, Mondrian, del je posvečen tudi italijanskim futurističnim umetnikom (Giacomo Balla, Umberto Boccioni, Carlo Carrá in drugi), v letošnjem letu pa je muzej na ogled postavil tudi dela umetnikov kot je Andy Warhol, Daniel Buren, Frank Stella idr. Obvezen obisk za prave umetniške sladokusce torej!
  • Zapuščino renesančnih mojstrov kot sta Michelangelo in da Vinci, lahko doživite v gradu Sforzesco
  • Da Vincijevo znamenito Zadnjo večerjo pa boste našli v cerkvi Santa Maria delle Grazie.
  • Nacionalni muzej znanosti in tehnologije je posvečen priznanemu italijanskemu umetniku in znanstveniku Leonardu da Vinciju. 
  • Lombardija je znana po svoji zgodovinski in vinarski dediščini. Je dom legendarnih vin kot so penina Franciacorta, rdeče vino Sforzato di Valtellinese in sladek muškat Scanzo. Odpravite se ne vinsko pot in doživite okus pravih italijanskih vin.

Prebivalci Milana so znani tudi po svojih aperitivih. So pa tudi ljubitelji koktejlov, prav koncept »happy hour« se je iz Milana prenesel na celotno Italijo. Navada je, da se po službi sodelavci odpravijo na aperitiv in večerjajo šele po 21.uri. Če želite začutiti utrip lokalnega prebivalstva, si le privoščite aperitiv pred večerjo.

Trendi nakupovanje

Milanske ulice so polne trendnih modnih butikov, na voljo so zadnji kosi vrhunskih modnih oblikovalcev in bogata ponudba za vse stilske okuse. Na slavni ulici Vila Della Spiga boste našli blagovne znamke Dolce & Gabbana, Fendi, Prada, Armani, Just Cavalli, Byblos, Roberto Cavalli in Marni, med popularnimi modnimi ulicami pa sta tudi Via Montenapoleone in Via Sant'Andrea.

Milano

Doživite Milano z MasterCard ugodnostmi!

Družba MasterCard predstavlja Priceless Cities, razburljivo ugodnost za imetnike kartice MasterCard. V mestih po vsem svetu lahko koristite posebne ponudbe za nepozabna doživetja.

Odkrijte fascinantno zgodovino italijanske modne prestolnice skozi podobe že omenjene prestižne modne ulice, Via della Spiga. Tlakovani pločniki, prefinjen okoliš in zgodovinska arhitektura so dobrodošlica obiskovalcu, ki ga objamejo v svoji eleganci in dovršenosti.

Imetniki kartice MasterCard, ki bodo nakupovali v slavni ulici Via della Spiga in se po tem razvajali v znanem salonu Global Blue VIP, bodo prejeli neprecenljivo presenečenje po meri prefinjenega okusa te ulice in vseh, ki tam nakupujejo.

Na spletnem mestu MasterCard preverite, kakšne ugodnosti in doživetja so še na voljo imetnikom kartic MasterCard v Milanu in nadgradite svoj potep z nepozabnimi doživetji!