Najbolj fotogenične počitnice

Najbolj fotogenične počitnice (foto: profimedia) profimedia
10. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Saj veste, kako prijetno je prijateljem in sorodnikom kazati fotografije, da se nato vsi skupaj čudijo, v kako lepe kraje ste potovali. No, mi smo naredili kar krog okoli sveta in ujeli nekaj najbolj fotogeničnih lokacij.

Luksuzno potovanje lahko za okoli 80.000 evrov rezervirate na VeryFirstTo, fotografije pa si lahko ogledate kar pri nas. Popeljali vas bomo v ameriški Veliki kanjon, se podali na sneg v Himalajo, mimogrede pa bomo oplazili še Indonezijo, Avstralijo, Vietnam, Brazilijo, Čile, ZDA in Polinezijo. No, pa pojdimo.

Veliki kanjon

Veliki kanjon je kanjon, ki ga je ustvarila reka Kolorado na severu Arizone. Velik del kanjona je zaščiten kot Narodni park Veliki kanjon (Grand Canyon National Park) in je eden od najbolj obiskanih parkov v ZDA.

Veliki koralni greben

Veliki koralni greben je čudež ob avstralski obali, ki ga sestavlja približno 2800 manjših ločenih podmorskih koralnih grebenov in približno 600 koralnih otokov ter je največja zbirka koral na svetu.

Bora Bora

Legenda pripoveduje o bogu Ta'aro-i, ki je nekega dne lovil ribe in namesto teh ulovil majhen otoček in ga povlekel na površje. Izvlekel je prav Bora Boro, prvotno imenovan Pora-Pora, kar v domačinskem jeziku pomeni prvorojenec, prvorojen.

Zaliv Halong

Zaliv Halong leži na severovzhodu Vietnama in je ena izmed svetovno najbolj znanih formacij tropskega krasa. V zalivu je več kot tri tisoč apnenčastih otočkov z nekaj kraškimi jamami.

Nepal

Preprosto življenje, mir v srcu, mogočne gore, najvišji vrh na svetu Mount Everest – to je Nepal.

Bali

Riževe terase na Baliju zapeljejo prav vsakega navdušenega fotografa.

Rio de Janeiro

Nad brazilskim velemestom, ki kar puhti od sambe in nogometa, se dviga mogočni kip Jezusa Kristusa, ki v višino meri 30 metrov in stoji na osem metrov visokem podstavku.