Počitnice in optimalno pakiranje kovčkov

Počitnice in optimalno pakiranje kovčkov (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Namigi za premeteno zlaganje in 'nezmečkano' garderobo.

Kmalu bodo pred vrati poletne počitnice – polovica oblačil iz omare pa leži na postelji in po tleh. Le eno je jasno: vse mora v kovček. Toda kako? S pravimi metodami brez posebnih težav!

Težje stvari na dnu

Težke stvari, kot so čevlji, sušilnik za lase ali knjige, pospravite čisto na dno kovčka. Nanje spravite vsa oblačila, ki se lahko zmečkajo, kot na primer džins, majice ali pižame.

Posebne vrečke

Tekoče stvari, kot so šampon, geli za prhanje ali zobne paste, mo­rate pospraviti v posebne plastične vrečke. Tube in stekleničke zalepite z lepilnim trakom!

Zapolnite luknje

V kovčku naj ne bo nobenih 'lu­kenj'. Zapolnite jih z nogavicami in spodnjim perilom. Tako boste vanj pospravili več in ob tresenju kovčka se oblačila ne bodo premikala.

Vse naj bo ravno

S preostankom perila in nogavicami ustvarite ravno površino. Nanjo zložite vse kose oblačil, ki se ne smejo preveč zmečkati.

Potovanje brez gub

Hlače zvijte vzdolž likalne gube in jih zvijte, da se ne bodo zgubale. Bluze in srajce zložite tako, da ovratnik enkrat gleda v eno, drugič pa v drugo stran. Kratkih kril ne prepogibajte.

Jakne & klobuki

Jaknam zaprite gumbe, rokave zložite na stran, hrbtni del pa obložite s kartonom. Klobuke zložite v kovček z izboklino navzdol in jih napolnite z nogavicami.

Mehke blazine

Na koncu zložite mehka oblačila, kot so jakne in puloverji. Ta bodo vse skupaj oblazinila in zaščitila sloj, ki se ne sme zmečkati.

Prostor za spominke

Kovček nikoli ne napolnite popolnoma do konca ali le na pol, da se oblačila ne bodo zmečkala ali premikala po kovčku. Poleg tega načrtujte še nekaj prostora za spominke!

Zlaganje bluz

1. Zapnite gumbe in bluzo položite na gladko površino.

2. Bluzo obrnite in nanjo položite posebno oporo (na primer A4 karton).

3. Bluzo nato po dolžini prepognite do polovice širine ramen.

4. Prepognite še drugi rokav. Oba robova morata biti paralelna.

5. Spodnji del zapognite navzgor. Odstranite karton in obrnite bluzo. Končano!