Poletni pobeg v Hochpustertal

Poletni pobeg v Hochpustertal (foto: Promocijski material) Promocijski material
11. 7. 2014

V dolini Hochpustertal leži turistični biser za brezskrbne aktivnosti in kakovostnega počitka željne obiskovalce.

Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian, ki leži v alpskem okolju na 1.100 metrih nadmorske višine, je prvi vzhodnotirolski družinski wellness hotel in pravi sončni biser na južni strani Alp v Avstriji.

Svojim gostom ponuja obilo organiziranih izletov, aktivnosti in sprostitvenih možnosti:

  • 1.200 kilometrov zahtevnih in manj zahtevnih pohodniških poti, ki vsakič znova privabljajo navdušene hribolazce in plezalce,
  • žičnico, s katero se lahko odpravite na čudovite razgledne točke v okolici,
  • organizirane tedensko vodene doživljajske pohode po tamkajšnjih južnih Alpah, ki so znane po tem, da so v Avstriji deležne največjega števila sončnih dni na leto.

Neposredno mimo hotela je speljana kar 366 kilometrov dolga dravska kolesarska pot, ki predstavlja pravi izziv tako izkušenim kolesarjem kot priložnostnim ljubiteljem, željnim tovrstnih počitniških aktivnosti, gorski kolesarji pa bodo navdušeni nad dejstvom, da je v okolici kompleksa približno 70 kilometrov gorskih kolesarskih poti. Gorska ali e-kolesa si lahko izposodite kar v športni trgovini nasproti kompleksa.

Kompleks Dolomiten svojim gostom ponuja tudi dnevne športne programe, ki jih vodijo tamkajšnji trenerji fitnesa.

Pod strokovnim vodstvom boste tako lahko spoznavali še:

  • nordijsko hojo,
  • izvajali jogo ali vaje za hrbtenico,
  • novi fitnes prostori na strešni terasi hotela pa bodo navdušili vse tiste, ki želijo počitnice izkoristiti tudi za redno vadbo.

3000 m² velik center dobrega počutja Vitalresidenz Schloss Heinfels pa obiskovalcem ponuja lahkotne plavalne in organizirane vadbene aktivnosti v notranjih in zunanjih ogrevanih bazenih ter kopanje v naravnem ribniku, ki je sredi čudovitega vrta, za sproščanje in lenarjenje pa so vam na voljo tudi bio izba za znojenje, viteška parna kopel, solna votlina, savna v brunarici ter obsežna ponudba lepotnih in sprostitvenih tretmajev, ki bodo osvežili, obnovili in poživili tako vaše telo kot duha.

Več na: www.sporthotel-sillian.at

Videoprodukcija: Danijel Čančarević, MMAML