Trije nasveti za brezskrben dopust, ki jih velja upoštevati

Trije nasveti za brezskrben dopust, ki jih velja upoštevati (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2021 Promocijsko sporočilo

Poletje je pred vrati in mnogi že načrtujete svoj dopust. Kaj je dobro vedeti, preden zaklenete vrata svojega doma in se odpravite dogodivščinam naproti?

Za vas imamo tri nasvete za trenutno najbolj aktualna vprašanja in preglavice, ki nam lahko preprečijo ali pokvarijo težko pričakovan oddih.

Vaš dopust je lahko s pravimi zavarovanji namreč varen in sproščen - tudi v času koronavirusa.

1. Za varnejši korak v tujini

Potovanje, dopust ali izlet v tujino je največkrat povezan s prijetnimi doživetji in spomini. Vendar pa vas vedno lahko preseneti vrsta nepredvidljivih dogodkov, ki se jim ne morete izogniti, še vedno aktualen pa je tudi koronavirus. 

Pri vseh Triglav zavarovanjih, sklenjenih za namen turističnih potovanj, veljajo za čas akcije številne razširitve kritja zavarovanja prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve z njega, med drugim tudi kritje stroškov zaradi prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja ob karanteni.

Več informacij o zavarovanjih za tujino preverite na triglav.si, kadarkoli boste v tujini potrebovali pomoč, pa pokličite na +386 2 222 28 64.
Promocijsko gradivo

2. Vi na dopust, vlomilci na delo

Samo 30 sekund je dovolj, da nepridiprav odpre navadna vrata ali običajno okno in vdre v vaš dom. Neprijeten občutek, kajne? Preden se boste odpravili na dopust, zato poskrbite za ukrepe, ki bodo potencialne vlomilce odvrnili, da bi sploh poskusili vlomiti, in za to, da bo vaš dom varen, tudi ko boste vi daleč stran.

Preverite delovanje alarmne naprave, poskrbite, da bo vaš vrt urejen, trava pa pokošena, izobesite napis »Pozor, hud pes!«, tudi če nimate psa in pospravite okolico hiše. Prilika dela tatu, zato priložnosti ne ponujajte kar sami! Nastavite avtomatsko prižiganje luči, s sosedi ali prijatelji se dogovorite za praznenje nabiralnika, pred odhodom pa ne pozabite iz elektrike izklopiti vseh naprav ter zapreti ventila plinske jeklenke.

Če na dopustu izveste, da se je na vaši nepremičnini kaj zgodilo,  lahko že iz tujine pokličete Triglav Center za podporo strankam, in prijavite škodo preko spleta.

3.  Na dopust s psom

Biti lastnik psa je verjetno res nekaj najlepšega na svetu. A to je tudi velika obveznost in odgovornost. Če pes zboli ali povzroči škodo, hitro nastanejo nepredvideni stroški. Da vam stroški veterinarja ne bi povzročali glavobola, se lahko zaščitite z zavarovanjem, ki vam pomaga tudi v številnih drugih primerih.

Če se na dopust odpravljate s svojim štirinožnim prijateljem, bo najbolje, če bo na dopustu živel podobno, kot živi doma. Če je doma navajen na boks, privez ali posebno odejo, le-to vzemite s seboj, sicer bo zbegan in bo iskal svoj prostor.

Vse, kar morate vedeti o zavarovanju za pse, tudi v tujini, preberite tukaj.
Promocijsko gradivo