Vodice – moje mesto

19. 6. 2018 Promocijsko sporočilo

Dolga zima se je končno poslovila. Prišla je pomlad, z njo pa tudi čas, ko se že sprašujemo, kam bi se letos odpravili na počitnice. Zakaj ne bi letošnje poletje za svoj oddih izbrali Vodic – slikovitega sredozemskega mesteca na hrvaški obali? Še niste slišali za Vodice? Ne oklevajte, vzemite si nekaj trenutkov, prepustite se sanjarjenju in spoznajte mesto, ki vam nudi vse potrebno za dolgo pričakovane počitnice in kamor se boste zopet želeli vrniti.

Vodice so živahno turistično središče z bogato tradicijo. Ležijo ob morju v širokem zalivu. Čudovite in daleč znane plaže ponujajo skoraj vse, kar si srce poželi – urejene peščene in prodnate plaže bodo zadovoljile skoraj vsakega gosta, še posebej pa najmlajše, skriti zalivčki pa bodo navdušili tiste, ki si želijo malce samote, miru in tišine. Ali lahko verjamete, da je morje na eni od njihovih plaž vedno toplo? Kar verjemite! Na novo urejena plaža Male Vruje, ki je videti kot zaprta laguna in bazen, vas vabi v morje, ki je precej toplejše od okoliškega, zato lahko tam uživate v morskih radostih od zgodnje pomladi do pozne jeseni.

V središču Vodic dominira velika marina z več kot 400 privezi. Okoliški arhipelag spada med najlepše na svetu in med navtiki velja za pravi raj. Še posebej velja omeniti Narodni park Kornate, ki s svojimi številnimi čermi, otoki, zalivi, otočki in rti zares jemlje dih. Kornati so neokrnjena oaza za vse, ki se želijo kopati v kristalno čistem morju, uživati v neokrnjeni naravi in kjer se lahko v blagodejni osami sprostijo in si napolnijo baterije pred povratkom v zunanji svet.

Vendar pa Vodice ponujajo še veliko več kot le sonce in morje. Privržencem aktivnega oddiha ponujajo pohodništvo in kolesarjenje, ljubiteljem morskih globin pa priporočamo raziskovanje morskega dna. Potopite se do arheoloških najdb, raziščite ostanke potopljenih ladij in doživite lepoto podvodnih vrtov enega najlepših podmorskih svetov na svetu.

Na površju pa Vodice ponujajo pravi nalet adrenalina – Big Game Fishing. Doživite resnični duh morja in pustolovščino, ki vam bo za vedno ostala v spominu. Uživajte v edinstvenem morskem okolju in preizkusite srečo v borbi z največjimi ribami Jadrana. Če želite aktivni oddih, poln adrenalina in začinjen z naravnimi lepotami kornatskega arhipelaga, so Vodice resnično pravi kraj!

Ob obisku v Vodicah nikakor ne pozabite na otok Prvić, nekdaj mondeno letovišče plemiških družin, danes pa oaza lepote in miru, kjer počiva Faust Vrančić, izumitelj padala, visečega mostu in mlina za olive. Prvić vas bo s svojo umirjenostjo in počasnim načinom življenja vrnil v neke minule čase.

Če ste morda pomislili, da v zgodbi o Vodicah nekaj manjka – ne skrbite. Ob obilici hrane za dušo nismo pozabili na hrano za želodčke. Kakšno dopoldne si vzemite čas in se sprehodite po tržnici ali pa si kaj izbranega privoščite v kateri izmed številnih restavracij. Tradicionalne sredozemske dobrote in vrhunska izbrana vina bodo navdušili vaše brbončice. Pravi raj za vsakega ljubitelja kulinarike!

Vodice ponujajo vse leto tudi številne kulturne in zabavne dogodke, za vse generacije pa je zagotovljena odlična nočna zabava. Kulturnozgodovinska dediščina bo prebudila vašo domišljijo z zgodbami o davnih časih, prikaz njihovih tradicionalnih običajev, festivali, klapski večeri in dalmatinske fešte pa bodo napolnili vašo dušo.

Vodice ponujajo vse vrste namestitev, od hotelov in apartmajev do zasebnih ponudnikov sob in kampov. Oddih v harmoniji z naravo, obdan z borovci in oljkami, kjer se vse združi v simfonijo zvokov morja in čudovite pokrajine. Ne glede na to, ali imate raje aktivni oddih s športnimi vsebinami, sproščanje, velnes in zabavo na plaži ali pa iščete kraj, kjer boste gostili poslovne partnerje, vam Vodice ponujajo vse, kar potrebujete. Počutite se kot doma ob vsebinah in aktivnostih, ki se vas ponujajo, ali pa se povsem prepustite objemu narave – vsaka odločitev je najboljša.

Upamo, da ste se vsaj malce sprostili ob sanjarjenju o prihajajočem dopustu. Vodice so kraj, kjer sanje o popolnem letovanju postanejo resničnost. Zakaj to že letos ne bi postala tudi vaša resničnost?