Poznate srce med vinogradi z Instagrama? Brezplačno fotografiranje od zdaj naprej tukaj ne bo več mogoče!

Poznate srce med vinogradi z Instagrama? Brezplačno fotografiranje od zdaj naprej tukaj ne bo več mogoče! (foto: profimedia) profimedia
15. 9. 2021

Morda se po vinski poti še niste sprehodili, ste jo pa zagotovo občudovali na družbenih omrežjih. Žal tam ne boste morali več brezplačno spočiti pogleda niti fotografirati te posrečeno vijugaste ceste. 

Srce med vinogradi se natančneje nahaja v Zgornji Kungoti. Pelje med vinogradi po špičniških strminah, najlepše pa jo lahko ujamete pod kipcem svetega Jurija na konju, ko se pred vami izriše cesta v obliki srca. Lastnik vinograda, ki obdaja cesto, je Vinogradništvo Šerbinek, srce pa si ogledate z dvorišča Stacionarnega izletniškega turizma Dreisiebner. Tu poleg izvrstnega vina gostom ponujajo tudi domače dobrote. 

Zanimivost: cesta v obliki srca ni bila zgrajena načrtno, zato je še toliko bolj posebna. Ko so jo hoteli asfaltirati, naj bi bila prestrma, zato so ji dodali ovinek, da bo lažje priti na grič. Domačini niso niti opazili, da ima pot kakšno obliko, na to jih je kasneje opozoril šele slikar, ki je tam slikal pokrajino. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia)

Srce med vinogradi je kmalu postalo atrakcija na družbenih omrežjih. Vedno več ljudi se je odpravilo na izlet samo zato, da bi v svoji zbirki imeli fotografijo tega edinstvenega kotička. A žal to ne bo več tako preprosto - za občudovanje in slikanje boste morali sedaj odšteti 5 evrov, sprva pa so uveljavili simbolične prispevke. Za otroke do 15. leta in gibalno ovirane dostop ostaja brezplačen. 

Ob prihodu na kmetijo lahko, v kolikor doplačate razliko, prejmete tudi okusna darila: buteljke, sokove, marmelada in druge domače dobrote. 

Če bi radi ostali več kot en dan, imate za prenočitev na voljo kar nekaj turističnih kmetij, sprehodite pa se lahko tudi po pešpoteh, prirejenih za nordijsko hojo. 

Preverite tudi: Poporodna vadba: 2 vaji, ki ju lahko naredite na tleh ob dojenčku (svetuje trenerka Tjaša)

Viri: www.kungota.si, maribor24.si