Preizkus: Ste do sebe iskreni?

Preizkus: Ste do sebe iskreni? (foto: Profimedia) Profimedia
25. 12. 2017

Iskrenost je cenjena lastnost, ki jo morate najprej pokazati sebi. Si zatiskate oči ali stvari sprejemate takšne, kot so?

Če počnete takšne stvari, ste do sebe iskreni:

Sprejmete konstruktivno kritiko in jo skušate obrniti sebi v prid. Zavedate se, da niste popolni, zato ne zamerite, ko kdo navrže smiselno pripombo. Ni lahko sprejeti kritike na svoj račun, a ste se skozi izkušnje okrepili. Sedaj veste, da so to samo opažanja, ki vas spreminjajo v boljšo osebo.

Ne vztrajate pri svojem, če se izkaže, da nimate prav. Ker si prizadevate za dobro, znate popustiti, ko imajo drugi boljšo idejo. S priznanjem, da ste se motili, ne dosežete osramočenja in kritike, saj ste se vseeno trudili ustvariti najboljše iz tega, kar imate. To je najbolj pomembno. 

Uspeh pride z garanjem. Tega se dobro zavedate in ste za zastavljene cilje pripravljeni storiti veliko. Prav tako kot pridno vlagate trud, se radi veselite, ko prispete na cilj. Lepo je, ko se lahko pohvalite z opravljenim delom.

Tvegate. Čeprav vas je na začetku strah ali imate občutek neprijetnosti, radi odkrivate nove stvari. Širite območje v katerem se počutite domače in sprejmete ponujeno priložnost. Zato ste življenje že obogatili z lepimi spomini, mnogo pa jih še čaka na vas.

Ne prelagate na jutri. Delo opravljate sproti, saj ne želite, da se nakopiči v nepregledne kupe. Enako ravnate s problemi. Skušate se spopasti z vsakim, ki vam pride na pot. Počasi a vztrajno se prebijate naprej in ne dovolite, da bi nered in lenoba prevzela krmilo nad življenjem.

Spodbujate se. Sami sebi smo največji sovražnik, ko gre za doseganje velikih zmag. Včasih se prepričamo, da nismo dovolj dobri ali dovolimo, da nas premaga trema. Vi stopate odločno in zaupate v svoje sposobnosti. Veste, da zmorete.

Postavite se v čevlje drugih. Ko ne gre vse po načrtih in nekdo ravna drugače, kot ste pričakovali, se postavite na njegovo stran in premislite, kako bi sami ravnali v tem primeru. Mnogokrat opazite, da ne bi ničesar storili drugače in da so bila vaša pričakovanja rahlo previsoka.

Ne predate se. Vsak padec vas naredi močnejše. Težko je vstati, a stisnete zobe in začnete znova. Na vseh področjih se trudite po svojih najboljših močeh, kar se pozna pri končnem rezultatu.

Preberite tudi: